Politerno > Україна і світ > Заарештовані у “справі Клименка” автівки виставлені на аукціон (Відео)

Заарештовані у “справі Клименка” автівки виставлені на аукціон (Відео)

  • 3 Листопада, 2017
  • 1661 Переглядів
  • 0

П’ять легкових автомобілів орієнтовною вартістю близько 7 млн грн, заарештовані у рамках розслідування “справи Клименка” на підставі судових рішень, передані до управління Нацагентства з ініціативи Головної військової прокуратури.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, в свою чергу, передало автомобілі держпідприємству “СЕТАМ” для продажу на аукціоні.

Як передає «Інтерфакс-Україна», у п’ятницю на території ДП “СЕТАМ” п’ять автомобілів представницького класу, готових до аукціону, продемонстрували журналістам.

Глава Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, Антон Янчук розповів, що це перше передання активів, заарештованих у кримінальних провадженнях, для реалізації.

Він зазначив, що автомобілі, заарештовані на підставі судових рішень, були передані до управління Нацагентства з ініціативи Головної військової прокуратури.

Янчук пояснив, що якщо заарештовані активи підлягають реалізації, то вони передаються реалізатору, а після реалізації отримані кошти надходять на депозитний рахунок Нацагентства, на якому вони зберігаються до завершення розслідування кримінального провадження.

“Якщо власника (активів) буде визнано винним в скоєнні злочину або в рамках кримінального провадження буде доведено, що ці активи є похідними від злочину, тоді кошти, отримані від їх реалізації, підлягають конфіскації і будуть перераховані до держбюджету. Якщо власник буде визнаний невинним у вчиненні злочину або буде доведено, що ці активи не є похідними від злочину, то всі отримані від реалізації кошти плюс нараховані відсотки отримає власник”, – пояснив глава Нацагентства.

Така процедура, за його словами, передбачена для збереження вартості автомобілів як активів, які швидко втрачають свою цінність.

“Це одночасно і в інтересах держави на випадок конфіскації, і в інтересах власника у разі, якщо його буде визнано невинним у скоєнні злочину”, – сказав Янчук.

“Загалом Нацагентству передано 22 транспортних засоби (конфіскованих у рамках розслідування “справи Клименка” – ред.), тут ми бачимо ті транспортні засоби, які вже юридично та організаційно готові для передання на реалізацію”, – зазначив він.

Генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишнів, відповідаючи на запитання журналістів про те, хто може стати покупцем цих легкових автомобілів, сказав: “Це можуть бути як звичайні українці, які хочуть купити автомобіль, так і професійні покупці … які постійно торгуються і викуповують автомобілі з метою їх подальшого перепродажу”.

Представлені п’ять автомобілів, за його словами, будуть на торгах 20 листопада цього року.

Розповідаючи про вартість цих автомобілів, керівник “СЕТАМ” уточнив, що вона орієнтовно становить близько 7 млн грн.

“Ці активи вже перебувають у системі, ви можете знайти щодо них інформацію … BMW Alpina – понад 2,3 млн грн, BMW X6 – 2,2 млн грн, Mercedes GLE – понад 1,3 млн грн та два автомобілі Toyota Camry – близько 0,5 млн грн кожен”, – додав Вішнев.

Стан автомобілів описаний на офіційному сайті держпідприємства “СЕТАМ”. Окрім цього, перед аукціоном люди можуть самі оцінити авто, записавшись на огляд машини.

Відомо, що продаж авто відбудеться 20 листопада. До цього дня держпідприємство “СЕТАМ” прийматиме заявки від потенційних власників. В аукціоні може взяти участь будь-яка людина.

“Будь-який бажаючий може зареєструватись на сайті Open Market і подати свою заявку на будь-яку з автівок. Після цього сформується квитанція на сплату гарантійного внеску, після чого людину допустять до відкритих торгів. У визначений день потрібно буде зайти на наш сайт, обираєте потрібний лот і вже торгуєтесь”, – пояснив процедуру аукціону Віктор Вишньов.

Згідно з правилами аукціону, переможе той, хто запропонує найвищу ставку. Торги відбуватимуться з 9:00 до 18:00. Проте, відповідно до регламенту, вони можуть продовжитись, якщо люди пропонуватимуть ще ставки.

Як повідомлялося, у липні цього року правоохоронці провели 183 обшуки в приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку

Тоді генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що сума арештованого майна колишнього глави Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка і його афілійованих компаній досягає 6 млрд гривень.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE