Politerno > Україна і світ > ГПУ: Сума арештованого майна Клименка сягає 6 млрд гривень (Відео)

ГПУ: Сума арештованого майна Клименка сягає 6 млрд гривень (Відео)

  • 28 Липня, 2017
  • 1438 Переглядів
  • 0

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що сума арештованого майна колишнього глави Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка і його афілійованих компаній досягає 6 млрд гривень.

Як повідомив Луценко, у справі Клименка (так звана справа про “податкові майданчики”) 46 особам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, 9 осіб залишаються під вартою, 18 – під заставою, пише НВ.

“За проміжними результатами підозру оголошено 46 особам, серед яких керівники регіональних податкових, а також сам екс-міністр доходів і зборів О. Клименко. Під вартою залишається 9 осіб, ще 18 осіб перебувають під заставою на загальну суму 59 млн грн. Майно підозрюваних арештовано на суму 900 млн. грн.”, – написав Луценко в Facebook.

Генпрокурор додав, що сума арештованого майна Клименка і його афілійованих компаній сягає ще 6 млрд грн.

24 травня в Україні була проведена безпрецедентна за масштабами антикорупційна операція у справі про податкові майданчики, пов’язані з колишнім міністром доходів і зборів  Клименком.

Понад 1700 співробітників Національної поліції і близько 500 військових прокурорів провели понад 450 обшуків на території 15 областей України, затримавши понад 20 високопоставлених чиновників.

Кільком фіскалам вдалося втекти. Правоохоронці під час обшуків вилучили $5,46 млн, 279,6 тис. євро, 3,8 млн фунтів, 3,7 кг золота, 50 кг срібла, 30 дорогоцінних годинників, 215 ювелірних виробів, 51 предмет мистецтва, 25 автомобілів і плавзасобів.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що Клименко вивів з держбюджету 12 млрд доларів і придбав на них бізнес і нерухомість по всій Україні.

Військова прокуратура вже завершила досудове розслідування проти екс-міністра і повідомила про підозру у створенні злочинної групи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE