Politerno > Україна і світ > Міністра доходів часів Януковича заочно заараштовано

Міністра доходів часів Януковича заочно заараштовано

  • 20 Серпня, 2019
  • 902 Переглядів
  • Comments Off

Слідчий суддя Печерського райсуду обрав колишньому міністру доходів і зборів Олександр Клименку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою заочно.

Про це 20 серпня повідомляє Генпрокуратура.

«Головною військовою прокуратурою неодноразово подавались до суду клопотання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і 19 серпня 2019 року слідчим суддею Печерського районного суду Києва задоволено клопотання прокурора та обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – інформує ГПУ.

Досудове розслідування щодо Клименка завершили в квітні 2017 року за підозрою колишнього голови ДФС (міністра доходів і зборів) у правопорушеннях за ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 ККУ. Його звинувачують в участі у створенні злочинної організації, фіктивному підприємництві, привласненні майна через службове становище, службовому підробленні. У червні того ж року екс-міністру вручили “підозру”.

«Розслідуванням встановлено, що колишній Міністр доходів і зборів України у період 2012-2013 років, перебуваючи у складі очолюваної (експрезидентом України – ред.) Віктором Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн, тобто в особливо великому розмірі, шляхом незаконного відшкодування з Державного бюджету України ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств», – заявляють у ГПУ.

Олександр Клименко був міністром доходів та зборів в уряді Миколи Азарова з 2012 по 2014 рік. Після Революції гідності втік з України.

Читайте також: ГПУ використовує угоди зі слідством, для “відмазування” злочинців, – Шабунін про справу екс-податківців (Відео)

Нагадаємо, у травні 2017 року в 15 регіонах України почалася велика антикорупційна операція, у якій було задіяно біля 2 000 поліцейських, 500 прокурорів, проводяться 450 обшуків. Шукали топ-чиновників України, які за часів Януковича займалися корупцією у податковій сфері. Тоді поліція зібрала докази, що податкова служба за керівництва Олександра Клименка завдала державі збитків на суму 95,921 млрд гривень.

Згодом на аеродром Нацгвардії у Києві двома гелікоптерами доставили із Харкова та Дніпра керівників податкової, підозрюваних у корупції. Одразу ж стали відомими прізвища та подробиці затримання.

Як повідомлялось, в липні того ж року правоохоронці провели 183 обшуки в приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку. Головна військова прокуратура спільно з Департаментом захисту Нацполіціі та спецпідрозділом “Корд” провели “другу хвилю” реалізаціі у справі злочинноі організації Януковича-Клименка.

Усі затримані у так званій справі “податківців Клименка” вийшли з-під варти під заставу або через закінчення строку можливого арешту.

Читайте також: “Головне завдання слідства – це не вийти на самих себе”. Вся правда про справу екс-податківців. (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE