Politerno > Україна і світ > “Вугільна кума”: Королевська орендує “офшорний” маєток вартістю 2 млн доларів і не має жодного бізнесу (Відео)

“Вугільна кума”: Королевська орендує “офшорний” маєток вартістю 2 млн доларів і не має жодного бізнесу (Відео)

  • 4 Листопада, 2017
  • 1719 Переглядів
  • 0

Родина народного депутата від “Опозиційного блоку” Наталії Королевської орендує комплекс маєтків під Києвом, вартістю щонайменше 2 млн доларів.

Нерухомість розташована у с. Лісники на гектарі землі. На території комплексу – декілька будинків, штучне озеро, басейн, декоративний город та власна гора. Все це з 2014 року формально належить кіпрській компанії “Лісерена ЛТД”.


В коментарі журналістам програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” нардеп розповіла, що нерухомість орендують її батьки.

Натомість програма регулярно фіксувала, що з роботи Королевська приїжджає саме до цього маєтку.

Президент Спілки фахівців з нерухомого майна України Віктор Несін оцінив вартість нерухомості у два мільйони доларів, а оренду – у щонайменше 200 тис. грн за місяць.

“Включно із земельною ділянкою, цей ландшафт і ці споруди, які є на цьому – це від двох мільйонів доларів. Цей весь комплекс.  Але… Не хочу образити власників. Це може бути значно дорожче. якщо цей весь комплекс здавати в оренду, враховуючи той факт, що там потрібен персонал, тому що просто так не можна утримувати такий великий комплекс, вартість, приблизно, буде починатись від 200 тис. грн на місяць і вище. Я думаю, що вона може бути вище, до півмільйона грн”, – говорить президент спілки фахівців з нерухомого майна України Віктор Несін.

Проживання Королевської в цьому комплексі підтвердили і сусіди. Її часто бачать на горі, що розташована на території. Сама ж нардеп розміщує у соціальних мережах фотографії із городу із підписом: “Собрала урожай”.


У декларації Королевської будь-яка згадка про цей маєток відсутня. Там записана лише квартира у Києві на 242 кв.м, у власності чоловіка, також нардепа, Юрія Солода. Інша нерухомість: офіс та земельні ділянки залишились у окупованому Луганську.

Як стало відомо, родина Королевської свій бізнес переписала на “водія” нардепа.

У коментарі журналістам Королевська зазначила, що вона з чоловіком продали увесь бізнес після походу в політику.

Наталія Королевська не задекларувала жодного автомобіля або бізнесу. Однак автомобіль, який регулярно возить нардепа записаній на луганчанина Дениса Ігнатьєва, нинішньому формальному власнику “колишнього” бізнесу родини Королевської.

Знайомство з Денисом Ігнатьєвим нардеп заперечила.

Денис Ігнатьєв через компанію “Вантажно-транспортне управління” оформлений співвласником “Центральної збагачувальної  фабрики “Червоноградська”. Це єдина збагачувальна фабрика Західного регіону: тут вугілля обробляють, зневоднюють, очищують та дроблять.

До 2008 року Центральна збагачувальна фабрика “Червоноградська” належала державі. У 2009 році увійшла в структуру новоствореної “Львівської вугільної компанії”, 62% якої приватизували приватні фірми.

За версією прокуратури – приватизація пройшла незаконно: за заниженою вартістю і без аукціону. У результаті держава втратила контрольний пакет акцій підприємства.

Шахтарі розповідають, що підприємство місяцями не виплачує їм заробітну плату.  Власником компанії шахтарі називають Королевську.

Раніше засновником кількох луганських компаній, які володіли акціями ВАТ “Львівська вугільна компанія”, був чоловік Королевської Юрій Солод.

На дружину брата Дениса Ігнатьєва – Світлану, записана компанія “Інтеркабель Київ”. У жовтні поточного року Укрзалізниця замовила у бізнесу оточення Королевської кабельно-провідникової продукції на 117 млн грн.

“Інтеркабель” має поставити залізничникам 281 т проводу виробництва АТ “Росскат” по 417 грн/кг. За даними “Zалізниця без корупції”, у Росії цей провід продають гуртом по 293 руб., або 136 грн/кг, що утричі дешевше від тендерної ціни. А близька за характеристиками марка МФ-100 коштує на українському ринку близько 250 грн./кг, що принаймні в півтора рази дешевше від закупівлі залізниці.

На парламентських виборах 2012 року Світлана Ігнатьєва була членом  виборчої комісії від партії Наталії Королевської “Україна – Вперед!”. Наталія Королевська є хрещеною матір’ю їх доньки, активно коментує фотографії Ігнатьєвих у соцмережах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE