Politerno > Україна і світ > Волкер назвав два варіанти подальших дій Росії на Донбасі

Волкер назвав два варіанти подальших дій Росії на Донбасі

  • 6 Листопада, 2017
  • 1596 Переглядів
  • 0

В Росії два варіанти подальших дій на Донбасі, заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з Україною Курт Волкер.

Про це повідомляє “Голос Америки“.

“Якщо вони хочуть створити заморожений конфлікт, як в Абхазії, Південній Осетії чи Придністров’ї, то це буде їм дорого коштувати. Однак, якщо вони захочуть, вони це зроблять, не дивлячись на великі витрати”, – заявив Волкер.

Крім того, він назвав альтернативний варіант.

“Альтернатива – це коли Росія виведе свої сили і буде сприяти розміщенню миротворців ООН, принесе мир і дозволить просуватися в реалізації мінського процесу. Це – другий сценарій”, – підкреслив Волкер.

У той же час він виключив можливість перетворення ситуації в тривалий конфлікт.

“Міжнародне співтовариство не хоче ще одного Кіпру. Не знаю, скільки років вже є миротворці на Кіпрі. Не думаю, що цього хоче і Україна”, – додав Волкер.

Саме виконання політичних аспектів Мінських домовленостей вимагають росіяни під час переговорів, – повідомив Волкер.

“Для росіян важливо бачити політичні кроки від України в рамках Мінського процесу. Наприклад, той факт, що Україна поновила закон про спеціальний статус 6 жовтня є важливим політичним кроком від України, який показав, що вона притримується введення спеціального статусу коли це буде можливо.

Цікаво чи на наступній зустрічі вони висунуть щось іще, але це було те, чого вони прагнули”, – наголосив Волкер.

З питання введення миротворців, саме США запропонували Україні не висувати контрпропозицій до російської ініціативи, – заявив Волкер.

“Декілька років тому Україна запропонувала ідею залучення миротворців ООН на сході України. На той час, Росія була не готова розглядати таку можливість. Коли Росія виклала свої ідеї стосовно цього, Україна була готова висунути власну пропозицію”, – поінформував Волкер.

“З того часу відбулись деякі зміни, було проведено обговорення, Сполучені Штати стали більш залученими до прямих перемовин з Росією і Росія проявила ініціативу, запропонувавши щось”, – заявив Волкер.

Нещодавно Курт Волкер заявив, що американська адміністрація не збирається пов’язувати врегулювання на сході України з Кримом, не дивлячись на те, що не визнає анексію півострова Росією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE