Politerno > Тернопільщина > “Автомайдан”: Потрібно купити авто і не вистачає грошей? Тоді вам не у кредитну спілку, а до Надала

“Автомайдан”: Потрібно купити авто і не вистачає грошей? Тоді вам не у кредитну спілку, а до Надала

  • 7 Листопада, 2017
  • 1429 Переглядів
  • 0

Саме до такого висновку можна дійти, ознайомившись із поданими секретарем Тернопільської міської ради Віктором Шумадою повідомленнями про суттєві зміни в майновому стані, з якими можна ознайомитися на офіційному сайті НАЗК.

У відповідності до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про Запобігання корупції” в разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство. Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства.

Читайте також: Хочеш нового “джипа” – проголосуй за Генплан

Віктор Шумада несвоєчасно повідомив НАЗК про суттєві зміни у майновому стані, а саме придбання майна на суму яка перевищує 80 тис. гривень (50 неоподаткованих мінімумів встановлених для працездатних осіб станом на 01 січня поточного року, 1600 грн.), транспортний засіб марки Opel Zafira, 2012 року випуску, вартістю 298 000 грн. Цим він порушив зазначені норми антикорупційного законодавства. Право власності на автомобіль Шумадою В.В. набуто 06.10.2017 а НАЗК повідомлено лише 18.10.2017, через 12 днів, тобто несвоєчасно. Таким чином, посадовець вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.

Крім цього, Шумадою В.В. відповідно до поданого 18.10.2017 повідомлення НАЗК про суттєві зміни у майновому стані у вересні чи жовтні 2017 року, отримано дохід одним платежем у вигляді заробітної плати за основним місцем роботи (Тернопільська міська рада) в сумі 100 974 грн.

Виникає запитання: коли саме отримано таку суму у вигляді заробітної плати, хто і за що платить секретарю Тернопільської міської ради такі кошти, коли середня заробітна плата звичайних громадян у Тернополі становить 5-7 тис. гривень на місяць, а чиновники отримують більше ста тисяч? Нагадаємо, роботодавцем Віктора Шумади є громада, а безпосереднім керівником, який надав Віті чи то премію, чи матеріальну допомогу, – міський голова С. В. Надал (який, до слова, також є обраний громадою). Чи усвідомлювали громадяни, коли голосували за Шумаду і Надала, що голова надаватиме представнику солідарної БПП 100-тисячні премії? І яким чином Віктор відпрацьовуватиме ці кошти своєму шефу? А, може, вже відпрацював? Та ми не слідчі, залишмо це компетентним органам.

 

 
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE