Politerno > Україна і світ > Путін і Трамп зробили спільну заяву після зустрічі на АТЕС. Повний текст

Путін і Трамп зробили спільну заяву після зустрічі на АТЕС. Повний текст

  • 11 Листопада, 2017
  • 1480 Переглядів
  • 0

Президенти Росії і США Володимир Путін і Дональд Трамп опублікували спільну заяву за підсумками зустрічі на саміті АТЕС у В’єтнамі.

Про це йдеться на сайті президента РФ.

Нижче наводимо повний текст заяви:

“Президент Володимир Путін і президент Дональд Трамп в ході зустрічі “на полях” конференції країн-членів АТЕС в Дананзі (В’єтнам) підтвердили свою рішучість завдати поразки ІДІЛ в Сирії. Вони висловили задоволення в зв’язку з успішними зусиллями США і Росії по більш ефективному запобіганню небезпечних інцидентів між американськими і російськими військовими, які дозволили істотно збільшити втрати ІДІЛ на полі бою в останні місяці.

Президенти домовилися підтримувати діючі воєнні канали зв’язку для забезпечення безпеки збройних сил США і Російської Федерації, а також запобігання небезпечних інцидентів за участю сил партнерів, які ведуть боротьбу з ІДІЛ. Вони підтвердили, що ці зусилля будуть продовжені аж до остаточного розгрому ІДІЛ.

Президенти погодилися, що конфлікт в Сирії не має військового рішення. Вони підтвердили, що остаточне політичне врегулювання конфлікту має бути знайдено в рамках Женевського процесу відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН 2254.

Вони також відмітили недавню заяву Президента Б. Асада про прихильність Женевському процесу, конституційній реформі і виборам відповідно до резолюції РБ ООН 2254.

Президенти підтвердили, що дані кроки припускають повне виконання резолюції РБ ООН 2254, включаючи конституційну реформу і вільні і справедливі вибори під наглядом ООН при дотриманні найвищих міжнародних стандартів прозорості та підзвітності, при наданні всім сирійцям, в тому числі членам діаспори, права приймати в них участь.

Президенти підтвердили свою прихильність суверенітету, незалежності, єдності, територіальної цілісності і світському характеру Сирії відповідно до резолюції РБ ООН 2254, а також закликали всі сирійські сторони взяти активну участь в женевському політичному процесі і підтримати зусилля, спрямовані на забезпечення його успіху.

Президенти підтвердили важливість зон деескалації як тимчасовий захід щодо зниження насильства в Сирії, виконання домовленостей про припинення бойових дій, поліпшення безперешкодного гуманітарного доступу і створення умов для остаточного політичного врегулювання конфлікту.

Вони обговорили хід реалізації рішення про створення південно-західної зони деескалації, яке було досягнуто під час попередньої зустрічі президентів 7 липня в Гамбурзі (Німеччина).

Сьогодні президенти також вітали Меморандум про принципи, укладений між Йорданським Хашимітським Королівством, Російською Федерацією та Сполученими Штатами Америки в Аммані (Йорданія) 8 листопада. Даний Меморандум підкріплює успіх ініціативи про припинення вогню, включаючи скорочення і в кінцевому рахунку видалення іноземних сил і іноземних бойовиків з даного району з метою забезпечення більш міцного миру.

Контроль за дотриманням домовленостей щодо припинення вогню буде продовжувати здійснювати Амманскій моніторинговий центр за участю експертів Йорданського Хашимітського Королівства, Російської Федерації та Сполучених Штатів Америки.

Президенти обговорили все ще існуючу необхідність зменшити людські страждання в Сирії і закликали всі держави-члени ООН збільшити свій внесок для задоволення гуманітарних потреб протягом найближчих місяців.

В’єтнам, Дананг, 11 листопада 2017 року”.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив РИА Новости, що документ був спеціально підготовлений до зустрічі в Дананзі. А фінальна його версія була узгоджена в суботу главами зовнішньополітичних відомств Росії та США Сергієм Лавровим і Рексом Тіллерсоном.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE