Politerno > Україна і світ > Стали відомі нові подробиці із затриманням сина Саакашвілі в аеропорту (Відео)

Стали відомі нові подробиці із затриманням сина Саакашвілі в аеропорту (Відео)

  • 11 Листопада, 2017
  • 1543 Переглядів
  • 0

Як відомо екс-голова Одеської обласної державної адміністрації, засновник політичного об’єднання “Рух нових сил” Міхеїл Саакашвілі повідомив про те, що його 11-річного сина і співробітника грузинської служби державної охорони, який його супроводжував, затримали в аеропорту “Бориспіль”.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Дві години тому в аеропорту Бориспіль затримали мого 11 річного сина і співробітника грузинської служби державної охорони, який його супроводжував. Співробітник служби, що супроводжує мого сина, який летить до мене, знаходиться в офіційному відрядженні. У них всі документи в порядку, але два години їх тримають в окремій кімнаті без пояснення причин. Їду в аеропорт з’ясовувати що відбувається. “.

У свою чергу прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що неповнолітнього сина екс-президента Грузії затримали в аеропорту до прибуття його батька, так як ніхто з близьких родичів чи інших уповноважених осіб дитини не зустрів.

“Дійсно, 10 листопада близько 18.30 до аеропорту “Бориспіль” рейсом із Тбілісі прибув неповнолітній громадянин-нерезидент України, який є сином Михаїла Саакашвілі. На жаль, дитину в аеропорту ніхто із близьких родичів чи інших уповноважених осіб не зустрічав. Після того, як до аеропорту прибув батько даного громадянина (близько 20.00), прикордонники оформили факт перетину кордону неповнолітнім громадянином та впевнилися, що син зустрівся з батьком.”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Пізніше Михайло Саакашвілі дещо прояснив ситуацію. За його словами, за законами Грузії його сім’ї, як сім’ї колишнього президента, передбачена довічна охорона.

“Мого сина, зазвичай, супроводжував посадова особа, офіцер державної служби охорони Грузії, у якого було оформлене відрядження і довіреність на сина. Він возить його коли моя дружина відсутня і приїжджав з ним багато разів. Їх три години протримали в окремій кімнаті, а потім охоронцеві оголосили, що він не зміг обґрунтувати необхідність приїзду в Україну, попри наявність всіх документів, і депортували. Весь цей час їм не дозволяли дзвонити й тільки коли його заштовхали в літак він зміг мене набрати.

Згодом, сина Михайла Саакашвілі передали представнику авіакомпанії, яка кинулася шукати зустрічаючих.

“Зазвичай охоронець сам везе його з аеропорту додому, але після того як він передзвонив, я зірвався з дому і поїхав в аеропорт, хоча спочатку збирався повернутися до Києва лише завтра вранці. А що б було, якби мене не було вдома!? На це відповіді ніхто не дає. Погано те, що за моєю інформацією всі ці депортації – особисте розпорядження президента, а ще гірше, що так поводяться з багатьма.”, – підсумував політик.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE