Politerno > Україна і світ > Заколот в Зімбабве: Військові захопили держтелерадіокомпанію, президента Мугабе і міністра фінансів

Заколот в Зімбабве: Військові захопили держтелерадіокомпанію, президента Мугабе і міністра фінансів

  • 15 Листопада, 2017
  • 1558 Переглядів
  • 0

У Зімбабве солдати звинуваченого у зраді глави збройних сил Зімбабве Константіно Чивенги захопила держтелерадіокомпанію ZBC в столиці країни Хараре. Військові передали заяву, що ніякого перевороту немає і вони діють проти злочинців. Також, за словами військових, 93-річному президентові Роберту Мугабе і його сім’ї нічого не загрожує.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Константіно Чивенга

Заяву зробив генерал-майор Мойо, який очолює тилове управління зімбабвійського генштабу. Він додав, що військові виступили проти, як він висловився, злочинців в оточенні Мугабе.

Також він сказав, що армія готова до рішучих дій, щоб покласти край чисткам в партії Мугабе.

Ні 93-річний Мугабе, ні його представники поки не робили ніяких заяв.

Згодом стало відомо, що військові затримали президента країни Роберта Мугабе і міністра фінансів Ігнасіуса Чомбе.

Як повідомляє Reuters, після затримань військові заявили, що “ситуація в країні вийшла на інший рівень”.

Чомбе є одним з провідних членів фракції правлячої партії ZANU-PF. Очолює партію дружина 93-річного президента країни Роберта Мугабе.

Опозиція Зімбабве в свою чергу закликає до “мирного повернення до конституційної демократії” і висловила надію, що військове втручання призведе до “створення стабільного, демократичної і прогресивної національної держави”.

Минулого тижня Мугабе звільнив віце-президента Еммерсон Мнангагва, якого раніше вважали найімовірнішим наступником президента. Але ситуація змінилася, і тепер найбільш імовірною наступницею називають дружину Мугабе – Грейс.

Мугабе і його дружина Грейс

Нагадаємо, що вчора армія почала стягуватися до столиці Зімбабве, щоб повалити 93-річного президента. У 2016 році Майдан в Зімбабве вже вимагав відставки Роберта Мугабе.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE