Politerno > Україна і світ > Керівництво правоохоронних органів веде піар-війну за власний політичний вплив – Сергій Власенко (Відео)

Керівництво правоохоронних органів веде піар-війну за власний політичний вплив – Сергій Власенко (Відео)

  • 17 Листопада, 2017
  • 1414 Переглядів
  • 0

Керівництво правоохоронних органів веде в Україні піар-війну за власний політичний вплив.

Про це заявив народний депутат від фракції “Батьківщина” Сергій Власенко в інтерв’ю журналістам у кулуарах парламенту, коментуючи конфлікт між Генпрокурором і НАБУ.

За його словами, це війна за політичний вплив, “яка точно не має жодного відношення до якісної професійної роботи правоохоронних органів”.

“Влада зробила все, щоб призначити абсолютно непрофесійну людину керівником НАЗК, влада зробила все, щоб призначити непрофесійну людину керівником ГПУ. Це люди, які займаються власним піаром, а не професійною роботою”, – вважає Сергій Власенко.

На думку політика, якби подібне відбулося в будь-якій іншій цивілізованій країні, то правоохоронна система там перестала би існувати, її керівництво подало б у відставку, а у суспільстві розпочалась широка дискусія щодо вирішення подібної ситуації.

“А ми з вами обговорюємо, чи треба святкувати Різдво 25 грудня. Давайте ще 8 березня, 1 травня обговорювати, а вони тим часом хай крадуть!” – обурився народний депутат від “Батьківщини”.

Він нагадав про публічну заяву одного з керівників НАЗК про те, що це не незалежний підрозділ, а структура Адміністрації Президента, яку використовують для боротьби з політичними опонентами для прикриття тих, хто вірно служить Порошенку.

“Після цього було оприлюднено розмову керівника Національного антикорупційного бюро з журналістами, де він незаконно оприлюднив матеріали кримінальної справи, зокрема сумнівного з юридичної точки зору прослуховування, давав коментарі нефахово. Потім у ЗМІ з’явилась величезна стаття одного з колишніх керівників підрозділу ГПУ, у якій він прямо звинувачує Генпрокурора в тому, що той давав йому незаконні вказівки. Також там йшлося про те, що в ГПУ щодня визначали, на кого з бізнесменів сьогодні будуть тиснути, де вони проводитимуть незаконні обшуки тощо”, – повідомив Сергій Власенко.

Як зауважив парламентарій, після цього НАБУ відкриває кримінальну справу на керівника НАЗК, керівник НАЗК викликає керівника НАБУ для надання пояснень щодо декларації.

“І сьогодні “вишенька на торті” – НАБУ відкриває справу проти Генпрокурора, а ми продовжуємо обговорювати, чи треба святкувати 25 грудня”, – обурився політик.

Народний депутат від “Батьківщини” також нагадав: коли призначали керівника НАЗК, його декларація становила 5 тис грн на місяць заробітку як адвоката.

“Я трошки працював адвокатом і розумію, що якщо людина показує 5 тис грн доходу в декларації, працюючи в Києві та Київській області, то він, м’яко кажучи, лукавить”, – зауважив Сергій Власенко.

Читайте також: Влада боїться виборів, а тому готується до фальсифікації – Власенко (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE