Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” вимагає від Порошенка зупинити торгівлю на крові – Власенко (Відео)

“Батьківщина” вимагає від Порошенка зупинити торгівлю на крові – Власенко (Відео)

  • 18 Листопада, 2017
  • 1378 Переглядів
  • 0

Фракція “Батьківщина” підготувала низку принципових правок до президентського законопроекту щодо реінтеграції Донбасу (№7163).

Про це у коментарі INTV повідомив народний депутат фракції “Батьківщина” Сергій Власенко.

“Із так званого законопроекту щодо реінтеграції Донбасу необхідно прибирати згадку про “мінські угоди”, правовий статус яких – невідомий. Адже коли розповідають, що Будапештський меморандум  не ратифікований, то порівняно із ним “мінські угоди” – це шматок туалетного паперу”, – сказав він.

Окрім того, за словами Власенка, президент Петро Порошенко має намір зняти із себе відповідальність “за закінчення війни і перекласти її на ефемерний Об’єднаний оперативний штаб ЗСУ”.

“Хочу сказати, Петро Олексійовичу: це ваша конституційна відповідальність. І жодних Об’єднаних штабів! Верховний головнокомандувач відповідає за закінчення війни, тому – жодних Об’єднаних штабів!”, – наголосив представник “Батьківщини”.

Сергій Власенко також акцентував, що сьогодні принципово важливо не допускати торгівлі із окупантами.

“Якщо хочете переміщувати людей через кордон і контролювати лінію зіткнення – немає питань, але жодних товарів і послуг! А всі розуміють, що Петро Порошенко заробляє на цій війні мільярди”, – обурився депутат.

Політик пояснив: “У суспільстві триває багато дискусій, але є проста відповідь: до тих пір, поки Верховний головнокомандувач Петро Порошенко буде мати величезну бізнес-імперію в Росії, до тих пір поки він буде платити податки в РФ і отримувати дивіденди, і поки російський бюджет фінансуватиме війну проти України – інші питання ми навіть не повинні обговорювати”.

Саме тому, за словами Сергія Власенка, президент Петро Порошенко як Верховний головнокомандуючий має взяти на себе політичну відповідальність за ситуацію в країні і незакінчену війну на Сході.

“Якщо він хоче публічно дозволити торгівлю із окупованими територіями – нехай видає указ, щоб всі бачили, – хто зацікавлений у торгівлі на крові”, – наголосив він.

Парламентар додав, що фракція “Батьківщина” також запропонувала до президентського законопроекту низку технічних, але важливих поправок.

Читайте також: Керівництво правоохоронних органів веде піар-війну за власний політичний вплив – Сергій Власенко (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE