Politerno > Україна і світ > Туск припустив, що польська правляча партія діє в інтересах Кремля

Туск припустив, що польська правляча партія діє в інтересах Кремля

  • 20 Листопада, 2017
  • 1419 Переглядів
  • 0

Президент Європейського союзу Дональд Туск припустив, що політика правлячої в Польщі партії “Право і справедливість”, лідером якої є Ярослав Качинський, може бути пов’язана з планами Кремля: суперечка з Україною, ізоляція в Європейському Союзі, спроби провести судову реформу, що обмежує незалежність судів.

Про це він написав у своєму Twitter.

“Тривога! Гостра суперечка з Україною, ізоляція в Європейському Союзі, відхід від верховенства права та незалежності судів, нападки на недержавний сектор і вільні медіа – стратегія “Право і справедливість” або план Кремля? Дуже схоже, щоб спати спокійно”, – написав політик.

Влітку цього року “Право і Справедливість” ініціювала судову реформу, намагаючись внести зміни до трьох законів – про Верховний суд, Національну судовому раду і Суду загальної юрисдикції.

На думку правлячої партії, реформа модернізує судову владу. Опозиція і більшість суддівського корпусу запевняли, що такі зміни обмежать незалежність судів.

2 листопада міністр закордонних справ Польщі та член партії “Право і справедливість” Вітольд Ващиковський заявив, що Польща має намір запустити процедуру, яка не дозволить в’їхати в країну українцям, котрі “демонстративно надягали мундири дивізії СС “Галичина”.

У МЗС України відповіли, що в країні немає антипольських настроїв.

Як повідомлялось, 18 листопада в Польщу не пустили відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету, який заборонив ексгумацію польських могил на Волині.

Польський політик, засновник і голова правлячої консервативної партії “Право і справедливість” Ярослав Качинський є братом-близнюком загиблого в 2010 році в авіакатастрофі в Смоленську президента Польщі Леха Качинського. На парламентських виборах 2015 року очолювана ним партія посіла перше місце і отримала 235 місць в Сеймі.

Читайте також: Про євро-демарш Польщі і конфлікт Качинського з Туском

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE