Politerno > Україна і світ > Роберта Сторча, якому БПП і НФ не дали стати аудитором НАБУ, призначено інспектором АНБ

Роберта Сторча, якому БПП і НФ не дали стати аудитором НАБУ, призначено інспектором АНБ

  • 22 Грудня, 2017
  • 1502 Переглядів
  • 0

За поданням двох президентів США Барака Обами і Дональда Трампа Сенат США призначив Роберта Сторча головним інспектором в Агенцію Національної Безпеки (АНБ – National Security Agency).

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

“Навіть не знаю, чи в силовому блоці США є більш крута аудиторська посада. Нагадаю, що парламентські клоуни Порошенка і Яценюка не призначили Роберта Сторча аудитором НАБУ. Більшість голосів тоді вони віддали за “лижного інструктора” Найджела Брауна”, – пише активіст.

Читайте по темі: Шабунін: з понеділка Порошенко та Яценюк продовжать просування Брауна в аудитори НАБУ

Кандидатуру Брауна активно лобіювали фракції БПП і “Народний фронт”, Сторча підтримували “Батьківщина” , “Самопоміч” і представники різних громадських організаці.

Як повідомлялось, 21 березня Верховна Рада не змогла призначити одного з трьох аудиторів для НАБУ. Кандидатуру американця Роберта Сторча у рейтинговому голосуванні підтримали 178 депутатів. Найджела Брауна – 202 депутати.

Політтехнолог Банкової Віктор Уколов тоді заявив, що голоси БПП за Сторча свідчать, що тиску на користь Брауна не було

У травні стало відомо, що кандидат в аудитори НАБУ Найджел Браун знову братиме участь у відборі кандидатів до складу комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро.

“Пам’ятайте про це, коли хтось з БПП чи НФ парить про їх і Порошенка бажання провести чесний аудит НАБУ”, – додав Шабунін.

Читайте також: Лещенко: стратеги Банкової знову прорахувалися (відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE