Politerno > Україна і світ > Уколов: голоси БПП за Сторча свідчать, що тиску на користь Брауна не було

Уколов: голоси БПП за Сторча свідчать, що тиску на користь Брауна не було

  • 21 Березня, 2017
  • 1523 Переглядів
  • 0

Під час голосування за аудитора НАБУ у вівторок фракція БПП голосувала не лише за кандидатуру Найджела Брауна, а й за Роберта Сторча.

Про це пише у своєму блозі на УП політолог, колишній журналіст і депутат ВР Віктор Уколов, котрого ЗМІ називають одним з політтехнологів президента.

“В БПП не тільки проголосували за Нейджела Брауна давши 108 голоси “ЗА”. В БПП також проголосували і за Роберта Сторча, віддавши на його користь 43 голоси “ЗА”, – повідомляє він.

На його думку, це “шкереберть ламає всю міфічну чорно-білу схему”, що нібито Сторча ненавидять на Банковій.

“Настільки вільне голосування БПП може свідчити лише про одне – тиску з боку АП на користь того або іншого кандидата насправді не було”, – підкреслює політолог.

“Як політтехнолог, звертаю увагу, що вчергове країна бачить, що не все є таким, яким здавалося на перший погляд. Зрештою НАБУ створювали за активної підтримки Президента і його фракції у Верховній Раді. Треба пам’ятати, що без цієї підтримки НАБУ тепер у нас не було б”, – зазначає Уколов.

Як повідомлялося, у вівторок Рада вже вдруге не змогла обрати аудитора Національного антикорупційного бюро з двох кандидатур – Нейджела Брауна та Роберта Сторча. За першого парламент віддав 200 голосів, за другого – 178.

Як відомо, кандидатуру Брауна активно лобіюють фракції БПП і “Народний фронт”, Сторча підтримують “Батьківщина” й “Самопоміч”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE