Politerno > Україна і світ > Демократична опозиція має визначитись з єдиним кандидатом в президенти – Добродомов (Відео)

Демократична опозиція має визначитись з єдиним кандидатом в президенти – Добродомов (Відео)

  • 25 Грудня, 2017
  • 1313 Переглядів
  • 0

Наступного року має пройти праймеріз серед кандидатів від партій демократичної опозиції, переможець якого стане об’єднаним кандидатом у президенти.

Сьогодні наша партія “Народний контроль” перебуває в одному таборі поряд з іншими політсилами. Ми разом із “Батьківщиною”, “Свободою”, “Громадянською позицією”, “Самопоміччю”, “Європейською партією” та іншими політичними силами і формуємо демократичну опозицію в країні.

Нас об’єднують засадничі речі:

– подолання бідності в країні;

– повна деолігархізація української влади;

– відмежування бізнесу від політики;

– проведення ефективної антикорупційної реформи;

– політична реформа: скасування недоторканності, нове виборче законодавство та інші ключові позиції.

Та найголовніше, що нас об’єднало, це боротьба проти узурпації влади, котра просто тягне країну на дно. Вже вся країна давно зрозуміла одну важливу річ – Порошенко абсолютно нічим не відрізняється від усіх попередніх президентів. А в деяких аспектах він навіть “перевершив” своїх попередників.

Очевидно, що всі партії, які сьогодні мають підтримку людей, виставлятимуть своїх кандидатів в президенти. “Народний контроль” прийме таке рішення на березневому з’їзді. Та наша партія вже систематично виступає за принципову позицію: Усі партії демократичної опозиції мають об’єднатися та виставити єдиного кандидата в президенти.

Визначити єдиного кандидата ми маємо за допомогою праймеріз, такий самий вияв народного волевиявлення як і вибори. Нормальна практика західної демократії.

І цей кандидат має поставити підпис під рядом спільних вимог, які ми сформуємо. Зокрема, після перемоги ініціювати створення механізму імпічменту президента. Це потрібно для того, аби збалансувати цього президента силами парламенту. Партії, які підтримали цього кандидата, мають його контролювати та збалансовувати в наступному парламенті.

Лише таким способом ми зможемо протистояти сьогоднішній владі та вивести країну з глибокої політичної та економічної кризи. Адже в іншому разі ті ресурси: фінансові, медійні, адміністративні, – які в свої руках сконцентрувала ця влада, дозволять поодинці просто змести кожного з нас!

Дмитро ДОБРОДОМОВ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE