Politerno > Тернопільщина > Овчаруку вже нагадують за аеропорт, у той час як він воює з Барною за підрядників

Овчаруку вже нагадують за аеропорт, у той час як він воює з Барною за підрядників

  • 23 Січня, 2018
  • 2072 Переглядів
  • 0

Як стало відомо «Політерно» з власних джерел в оточенні голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука, на його ім’я надійшов лист від голови обласного Управління СБУ, щодо функціонування аеропорту «Тернопіль».

Зокрема, у листі зазначається, що за наявними даними, для проведення авіаційної діяльності КП Тернопільської облради «Фірма «Тернопільавіаавтотранс», яке експлуатує  місцевий аеропорт, отримано усі необхідні дозвільні документи, а саме Сертифікат авіаційної безпеки та Сертифікат аеродрому. Разом з тим відсутність законтрактованих авіакомпаній-перевізників не дозволяє реалізувати комерційний потенціал аеропорту та поліпшити його фінансово-економічний стан з одночасним усуненням передумов для здійснення дотаційних видатків за кошти обласного бюджету.

Отримання коштів за прийом міжнародних та внутрішньодержавних рейсів могло б забезпечити погашення кредиторської заборгованості авіапідприємства, сприяти здійсненню ремонту об’єктів інфраструктури, а також компенсувати у відносно стислі терміни затрачені капіталовкладення.

За даними відомства, ряд спеціалізованих підприємств виявляють інтерес для провадження авіаційної діяльності на території Тернопільського аеропорту. Також там переконані, що відкриття авіарейсів забезпечить надходження коштів до бюджету, створить нові робочі місця та покращить загальну інвестиційну привабливість області.

Тож  у Службі пропонують керівництву області «реалізувати комплекс заходів, спрямованих на залучення авіатранспортних компаній та відновлення функціонування аеропорту «Тернопіль».

Здавалося б, усе просто, залучайте кошти, залучайте підрядників і запускайте процес – результат не заставить себе довго чекати. Але не у нас.

За нашими даними, між Віктором Овчаруком та Степаном Барною точиться «холодна» війна за право залучення «своїх» підрядників для обслуговування аеропорту. Можновладці не можуть згаяти момент, аби не «заробити» на «темі Деревляного». Адже довший час тернополянам вкладалось у вуха, що саме головний «батьківщинець» області лобіює відновлення роботи аеропорту. Нібито має свій інтерес.

Як з’ясовується – має, але не фінансовий. Фінанси – вони в кабінетах з президентськими портретами, але аж ніяк не з опозиційним лідером.

Віктор Овчарук та Степан Барна – зробіть хоч щось для області і міста, не заробивши на цьому.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE