Politerno > Тернопільщина > Прокуратура затримала адвоката і двох тернопільських активістів за вимагання (Фото)

Прокуратура затримала адвоката і двох тернопільських активістів за вимагання (Фото)

  • 31 Січня, 2018
  • 2195 Переглядів
  • 0

Прокуратура Тернопільської області затримала адвоката, у минулому працівника поліції, який разом з двома громадськими активістами вимагав у тернопільського підприємця 71 000 грн. За ці гроші вони обіцяли не перешкоджати у будівництві в обласному центрі об’єкта малої архітектурної форми (кіоска). У випадку ненадання коштів підприємцю погрожували знищенням особистого майна.

Триває розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст.189 КК України (вимагання за попередньою змовою групою осіб). Злочин викрито спільно із працівниками Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Як з’ясувалось, затриманими виявились відомі тернопільські активісти Олексій Станько та Михайло Іваненко.

Одночасно, голова проводу ГО “Ідея Нації” написав на своїй сторінці у Facebook.

SOS !!!!!!!!!!!!! В даний час у м. Тернополі 8 невідомих осіб при свідках викради громадського активіста, керівника Тернопільського обласного осередку ГО «Ідея Нації» та повезли у невідомому напрямі.
Після чого дружині Олексія Наталі задзвонили на приватний телефон і повідомили, що він в прокуратурі, але спілкуватися з ним вони не допускають. Натомість звинувачення також ніяких не висувають, а особа, що представлялась працівником прокуратури не називає своє ім’я, а в даний час вже не підіймає телефон.
Натомість дружина Олексія Наталя написала заяву у Національну поліцію про викрадення.
Про розвиток подій буду повідомляти. Планую виїжджати на Тернопіль.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE