Politerno > Україна і світ > Тимошенко у Мюнхені говорила з Єврокомісаром Ханом про підготовку до виборів

Тимошенко у Мюнхені говорила з Єврокомісаром Ханом про підготовку до виборів

  • 17 Лютого, 2018
  • 1677 Переглядів
  • 0

У рамках участі у Мюнхенській безпековій конференції лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко провела зустріч із Комісаром ЄС з питань політики сусідства та розширення Йоганнесом Ханом.

Сторони обговорили питання сучасного стану відносин Україна-ЄС. Особливу увагу було приділено необхідності дотримання прозорості політичного процесу, пов‘язаного з підготовкою до наступних виборів.

У цьому контексті наголошувалося на необхідності забезпечення збалансованого складу ЦВК та прийняття нового виборчого закону.

Також Єврокомісар Хан висловив серйозне занепокоєння через регрес у боротьбі з корупцією в Україні, зокрема що стосується створення Вищого антикорупційного суду, тиску на антикорупційні неурядові організації та відсутність результатів у винесенні судових вироків високопосадовцям, яких було звинувачено у корупційних злочинах.

Окрім того, сторони обговорили питання, пов‘язані з незаконною анексією Криму Росією та конфліктом на Донбасі. У зв‘язку з цим Юлія Тимошенко порушила питання захисту внутрішньо переміщених осіб та усіх громадян України, які постраждали та страждають в результаті війни на Сході нашої держави.

Сторони погодилися на необхідності забезпечення соціальних і виборчих прав цієї категорії наших громадян.

Юлія Тимошенко та Єврокомісар Хан домовилися продовжити практику регулярних зустрічей. Планується, що наступна така зустріч відбудеться у Брюсселі найближчим часом.

У  зустрічі також брав участь заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря.

Як повідомлялось, під час виступу президента України Петра Порошенка на Мюнхенській безпековій конференції панельна дискусія за його участі по суті була зірвана через низьку явку зацікавлених.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE