Politerno > Україна і світ > Аваков зняв охорону Шевченківського райсуду Києва – ВРП звинувачує міністра у тиску на судову владу

Аваков зняв охорону Шевченківського райсуду Києва – ВРП звинувачує міністра у тиску на судову владу

  • 19 Лютого, 2018
  • 1544 Переглядів
  • 0

У понеділок, 19 лютого, Шевченківський районний суд Києва залишився без охорони як, власне, раніше і попереджав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Про це на екстреному засіданні Вищої ради правосуддя оголосив голова Ігор Бенедисюк, передає LIGA.net.

“19 лютого 2018 року зранку приблизно о 9:30 бійці Національної гвардії, які здійснюють охорону, покинули приміщення Шевченківського суду Києва без повідомлення причин такого вчинку. Таким чином, Шевченківський районний суд залишився без охорони. Керівництво Шевченківського районного суду не було повідомлено про зняття охорони, а також про причини і терміни, протягом яких охорона приміщення суду не буде здійснюватися”, – заявив Бенедисюк.

Бенедисюк підкреслив, що в будівлі цього суду неодноразово виникали конфліктні ситуації, також там знаходиться багато резонансних проваджень, тому питання з його охороною потрібно вирішувати негайно.

Він нагадав, що Шевченківський райсуд Києва відпустив на поруки чоловіка, який стріляв у поліцейського під судом, де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову. Як відомо, Федорченка відпустили на поруки нардепів Семена Семенченко, Павла Костенка і Володимира Парасюка.

“Вимоги у зв’язку з цим рішенням суду до ВРП та Апеляційного суду винести певне судове рішення є втручанням і тиском на судову владу”, – наголосив Бенедисюк.

За його словами, таких випадків втручання в роботу судів багато, і Рада правосуддя неодноразово скаржилася на них, але безрезультатно.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE