Politerno > Україна і світ > До контрабанди кокаїну з Аргентини в Росію причетний борт, що обслуговує перших осіб держави – ЗМІ

До контрабанди кокаїну з Аргентини в Росію причетний борт, що обслуговує перших осіб держави – ЗМІ

  • 27 Лютого, 2018
  • 1502 Переглядів
  • 0

Бортовий номер літака, що фігурує у справі про постачання наркотиків з Аргентини в Росію, збігається з номером Іл-96, який належить льотному загону “Росія” і обслуговує перших осіб держави.

Про це повідомляє РБК, посилаючись на фото з кримінальної справи, опубліковані аргентинської жандармерією.

На фото жандармерії є знімок лайнера з бортномером 96023, в який вантажили валізи з, як припускали організатори каналу, 400 кг кокаїну.

За даними видання, борт 96023 ФДБУ “Спеціальний льотний загін “Росія” Управління справами президента Росії отримала 30 грудня 2016 року.

Сайт russianplanes.net, який спеціалізується на зборі даних про російські літаки, повідомляє, що 6 грудня 2017 року літак Іл-96 (бортномер 96023) дійсно був в аеропорту Буенос-Айреса, 7 грудня він був в Кабо-Верде, звідки полетів у Москву.

За словами міністра національної безпеки Аргентини Патриції Буллріч, саме в грудні 2017 року вантаж кокаїну був направлений “як дипломатичний багаж на російському урядовому літаку”.

Видання звертає увагу, що маршрути лайнера збігаються з закордонними візитами перших осіб держави. Зокрема, літак з номером 96023 був в Мюнхені в день, коли міністр закордонних справ Сергій Лавров відвідував в цьому місті конференцію з безпеки. Також лайнер 96023 був в містах, які в рамках свого азіатського турне відвідав глава уряду Дмитро Медведєв.

Однак, як повідомляє “Інтерфакс” в Управлінні справами президента заявили, що фото з бортномером літака легко фальсифікувати.

“Журналісти зробили висновки на підставі недостовірної інформації – у даному випадку фотографії, яку завдяки сучасним технологіям можна легко фальсифікувати”, – заявила офіційний представник управління справами президента РФ Олена Крилова.

Вона додала, що на знімку “немає точного номера борта”.

Разом з тим повний бортовий номер лайнера є на відео, опублікованому аргентинською жандармерією.

Як стало відомо, в Аргентині оголосили в розшук співробітника посольства РФ, який намагався відправити додому близько 400 кг кокаїну дипломатичною поштою. Чоловік тривалий час проживає в Берліні.

Про це повідомляє видання La Nation.

Громадянина Росії 1968, якого видання називає “містер К”, оголосили в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. На його ім’я виданий міжнародний ордер на арешт за звинуваченням у причетності до спроби контрабанди наркотиків.

Відзначається, що чоловік з 2013 року приїжджав в Аргентину 11 разів.

“З 2013 року підозрюваний приїжджав в Аргентину 11 раз, він завжди приходив з сигарами і міцним алкоголем в подарунок, і люди залишалися йому зобов’язані. У Німеччині, де він живе, він брав участь в декількох благодійних заходах”, – повідомило джерело La Nacion.

Чоловіка вважають також причетним до двох підозрілих постачань з Аргентини в Росію через Уругвай.

Крім того, в матеріалах прокуратури стверджується, що саме розшукуваний, в першу чергу, відповідальний за транспортування наркотиків з Південної Америки до Москви.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE