Politerno > Україна і світ > Клюєва і Лукаш виключили із санкційного списку ЄС

Клюєва і Лукаш виключили із санкційного списку ЄС

  • 28 Лютого, 2018
  • 1484 Переглядів
  • 0

Посли ЄС у середу виключили із санкційного списку ЄС колишнього міністра юстиції України часів Януковича Олену Лукаш та нардепа Сергія Клюєва.

Про це повідомляє брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк, який раніше попереджав про те, що Європейський союз може виключити зі списку санкцій екс-міністра юстиції Олену Лукаш і бізнесмена Сергія Клюєва.

За інформацією журналіста, санкції проти колишнього президента Януковича та 12 його спільників вирішили продовжити, але Лукаш та Сергія Клюєва зі списку виключили.

“Посли ЄС сьогодні вирішили продовжити санкції проти Януковича та 12 його соратників. Лукаш та С. Клюєв виключені”, – повідомив журналіст.

Рішення про продовження санкцій проти оточення Януковича має бути підтверджене на рівні міністрів. Воно буде ухвалене 5 березня, повідомив журналіст.

Як повідомлялось, 21 лютого Європейський суд ухвалив рішення про незаконність останньої хвилі санкцій, запроваджених проти Сергія Клюєва Радою ЄС в 2017 році.

6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини.

Останній раз санкції були подовжені у березні 2017 року.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE