Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” підтримала законопроект, що забезпечує прикордонну безпеку держави

“Батьківщина” підтримала законопроект, що забезпечує прикордонну безпеку держави

  • 3 Березня, 2018
  • 1440 Переглядів
  • 0

З-поміж інших подій малопомітним залишився той факт, що 27 лютого Верховна Рада України ухвалила проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави”. Рішення підтримав 251 народний депутат.

Цей закон вносить низку кардинальних змін у сфері провадження у справах про адміністративні правопорушення, протидію яким зараховано до компетенції Державної прикордонної служби України.

“Відповідний документ (№ 5442) значно посилює Державну прикордонну службу в питаннях протидії адміністративним правопорушенням, які вчиняються як на державному кордоні України, так і в межах тимчасово окупованої території АР Крим та тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях”, – повідомив голова Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, член “Батьківщини” Андрій Кожем’якін під час представлення закону з парламентської трибуни.

У висновках профільного Комітету ВРУ зазначається, що одне з основних питань, задля якого опрацьовувався законопроект № 5442, було питання врегулювання відповідальності за вчинення масових випадків незаконного потрапляння осіб з України на територію РФ через тимчасово неконтрольовану ділянку державного кордону.

На сьогодні в діях таких осіб містяться ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП, що полягає у незаконному перетині державного кордону України без дозволу відповідних органів державної влади під час слідування з України (неконтрольовані території Донецької та Луганської областей) до РФ. Такі порушення мають масовий характер, яких щодня налічується по 300–400 випадків, що мають розглядатися судами, зазначають у комітеті.

Як повідомлялось, “Батьківщина” ініціювла звернення до спікера та уряду щодо осучаснення пенсій силовикам.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE