Politerno > Україна і світ > Волкер заявив, що “ДНР” і “ЛНР” мають бути ліквідовані

Волкер заявив, що “ДНР” і “ЛНР” мають бути ліквідовані

  • 3 Березня, 2018
  • 1446 Переглядів
  • 0

Створені Росією утворення “ДНР” і “ЛНР” на Донбасі мають бути ліквідовані, оскільки не відповідають Конституції України.

Zr повідомляє УНІАН, про це взаявив під час панельної дискусії в аналітичному центрі Hudson Institute спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер.

“Так звані “Луганська Народна Республіка” і “Донецька Народна Республіка” є утвореннями, які створені Росією з метою породження на місці політичної реальності для того, щоб допомогти замаскувати роль РФ і зміцнити конфлікт, що триває, і вони мають бути ліквідовані”, – сказав Волкер.

“Не існує місця для них в українському конституційному устрої. Мінські угоди спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, і ці утворення мають зникнути”, – підкреслив спецпредставник США.

Він також заявив, що на підготовку місцевих виборів в окремих непідконтрольних районах Донецької і Луганської областей може знадобитися 6 місяців після повного розгортання миротворчих сил.

За його словами, сприяння миротворчої місії у впровадженні Мінських угод повинно створити перехідний період передачі контролю на Донбасі спочатку від Росії до ООН, а потім до України.

Передачу контролю ООН над ОРДЛО він назвав проміжним етапом, “на час якого будуть організовані і проведені місцеві вибори, коли буде безпека, коли буде забезпечена амністія особам, які вчинили злочини, які є складовою частиною конфлікту, коли буде закріплений особливий статус”.

“І потім перехід під український контроль”, – сказав Волкер.

За його словами, терміни цих процесів ще належить закріпити.

За орієнтовними уявленнями, зазначив спецпредставник США, на розгортання миротворців ООН може знадобитися кілька місяців з моменту узгодження політичної домовленості з цього приводу.

“Може знадобитися ще 6 місяців для організації місцевих виборів. З того моменту, як пройдуть вибори, і вони будуть підтверджені як вільні і справедливі, почнеться перехідний період”, – підкреслив Волкер.

Як повідомлялось, в одному з останніх інтерв’ю  Курт Волкер вирішити суперечку між Україною і Росією щодо послідовності виконання пунктів мінських угод допоможе введення на Донбас миротворчої місії ООН.

Як заявив у вересні 2017 року міністр закордонних справ РФ Лавров Росія наполягає, що миротворча місія ООН на сході України повинна обмежуватися охороною представників місії ОБСЄ.

Читайте також: Чому українцям краще позбутися ілюзій про миротворців ООН вже зараз

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE