Politerno > Україна і світ > Курт Волкер розповів, що саме примусить Путіна виконати “Мінські угоди”

Курт Волкер розповів, що саме примусить Путіна виконати “Мінські угоди”

  • 1 Листопада, 2017
  • 1461 Переглядів
  • 0

Вирішити суперечку між Україною і Росією щодо послідовності виконання пунктів мінських угод допоможе введення на Донбас миротворчої місії ООН.

Як заявив спецпредставник США Курт Волкер в інтерв’ю Hromadske, виконання вимог Мінська проблематично, так як “між сторонами немає жодної довіри”.

“Ідея миротворчої місії – розбити цю циклічну дискусію, що спочатку – безпека або політичні кроки? Завдяки міжнародній миротворчій місії ми зможемо забезпечити безпеку, надати час і простір, і Україна зможе почати виконувати інші умови мінських угод”, – переконаний Волкер.

За його словами, після введення миротворчої місії можна буде “забезпечити нормалізацію ситуації, доступ, щоб організувати місцеві вибори і зробити інші кроки, передбачені Мінськом”.

Волкер також упевнений, що Росія повинна вивести свої сили з тимчасово окупованого Донбасу, щоб миротворча місія ООН змогла почати свою роботу.

“Все можливо, якщо цього захотіти. І якщо люди не роблять якихось речей, вони просто не хочуть їх робити. Ми сподіваємося на те, що активне залучення США в більш широкий процес, розмови з Росією безпосередньо, чіткий посил, що санкції продовжаться , а відносини між Росією і США не покращаться, поки ці питання не будуть вирішені, змінять ситуацію”, – додав Волкер.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE