Politerno > Тернопільщина > Хоростківська влада намагається приховати сліди незаконної вирубки дубів (Фото)

Хоростківська влада намагається приховати сліди незаконної вирубки дубів (Фото)

  • 9 Березня, 2018
  • 4111 Переглядів
  • 0

Степан Гладун та його заступник Сергій Колосівський

7 березня на одній з вулиць Хоросткова Тернопільської області близько 15-ої години поліція зупинила два трактори з причепами, заповненими  зрубленими дубами. Приблизно о 21:00 туди висунувся десант депутатів міської ради та активістів.

Коли вони приїхали на місце, там вже орудував заступник міського голови Сергій Колосівський. Підлеглий Степана Гладуна намагався владнати скандальну ситуацію, адже затримані трактори належать комунальному підприємству міської ради. Жодних документів щодо вантажу у водіїв КП звичайно не було. А тому пан заступник заявив, що в причепах – дрова! Звичайно ця версія не задовільнила присутніх, адже кругляк діаметром 50-60 сантиметрів на дрова не використовують. Далі більше.

Після того, як депутати заявили, що дуб везуть з лісу Дубина і явно не для господарки, Колосівський почав переконувати присутніх та поліцію, що, насправді, дерева везуть з парку, дозвіл на вирубку у якому у нього є. Через це його звинуватили у брехні.

До слова, поліціанти також на надто повірили чиновнику, адже кожен житель Хоросткова знає, що дуби влада міста активно вирубує саме в Дубині – близько 20 га лісу вирізали під корінь, ну а те, що залишилось, дорізають новообрані Гладун і Ко. Тож правоохоронці запропонували присутнім депутатам  знайти свідків, які, власне, могли б підтвердити або ж спростувати вирубку дерев в парку, про який говорив Колосівський. Туди всі разом і відправились.

Як з’ясувалось не даремно. Знайшовся чоловік, що живе поруч, який і повідомив, що жодних робіт у парку не велось, він декілька разів на протязі дня ходив повз і жодних тракторів на місці не бачив. Легенда пана заступника мера про «дощ, який змив сліди тракторів» – провалилась. Чоловік, звичайно ж, написав відповідну заяву, після чого поліцейські, вже у відділку, запропонували Колосівському надати свої свідчення. Підлеглий Гладуна від надання показів відмовився, пославшись на відповідні норми КПК, після чого довго про щось говорив з поліцейським керівником.

Із зрозумілих причин, тема їхньої розмови не відома, але у підсумку трактори відправили на територію бригади, власником якої є молодший брат Колосівського.

Тож депутати, активісти та громада Хоросткова вельми збентежена зазначеними подіями. «Дубова вакханалія» вже добряче усім в районі надоїла. Люди обурені і вимагають прозорого та справедливого слідства щодо незаконної вирубки. Для цього мешканці районного центру звернулись до першого заступника голови Тернопільської обласної ради Василя Деревляного. Хоростківчани розраховують на його підтримку і відповідну реакцію.

Сьогодні небайдужі громадяни виїхали в Дубину, щоб на місці пересвідчитись у тому, що днями тут чинили злочин підлеглі міського голови. Пропонуємо увазі читачів фотографії зі слідами тракторів у лісі Дубина:

А це власне свіжі сліди незаконної вирубки в Дубині:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE