Politerno > Україна і світ > “Порохоботи” продовжують розсекречувати держтаємниці із закритої зустрічі з президентом

“Порохоботи” продовжують розсекречувати держтаємниці із закритої зустрічі з президентом

  • 11 Березня, 2018
  • 1952 Переглядів
  • 0

В суботу, 9 березня, президент України Петро Порошенко провів закриту зустріч з блогерами. На зустрічі нібито була озвучена велика кількість “інсайду”, захід пройшов без преси.

Присутні, а в основному запрошували блогерів, які в своїх постах підтримують чинну владу, так званих “порохоботів” (які, до речі, в більшості своїй, цього і не приховують), докладно розповіли про зустріч.

Для того, щоб читачі мали уявлення про те, які питання і в якому ключі обговорювали на зустрічі, приведемо витяги з їхніх постів. В одному ключі вони описали, про що розмовляли з президентом.

Фактично на зустрічі Порошенко зачіпив всі топові теми: війну на Донбасі, проблеми в економіці і гучне затримання Юрія Рубана.

Блогер іbigdan

Нижче – не пряма мова Порошенка, а моя інтерпретація і мої висновки.

Чому Рубана взяли тільки зараз?

Тому ж, чому Саакашвілі виганяли так повільно, а тризуба Семенченка досі не притягнули. Україна – демократична країна, що залишається такою навіть під час війни. Частково тому що ми не можемо дозволити собі диктатуру – ми втратимо підтримку світової спільноти. Частково тому що Порошенко усвідомлює, що диктатура – це шлях в один кінець. Лі Куан Ю – це один з небагатьох успішних, але все одно неприємних зразків диктатури, а переважна більшість диктаторів рано чи пізно скочуються до рівня Мадуро або Путіна.

… Бомжатник під Радою не мали б права розігнати, якби не знайшли там зброю. Соболєва посадять, тільки коли докази по ньому будуть беззаперечними. І так далі.

Що цікавого нас чекає в економіці?

Податок на виведений капітал. Це дуже крута реформа, яка замінює податок на прибуток, що спрощує ведення бізнесу, що знижує податкове навантаження і стимулює інвестиції. Ось реальна економічна бомба, яку чекає бізнес. Порошенко прихильник цієї реформи і буде її активно просувати найближчим часом.

А що з Росією, чи будемо звільняти Донбас і Крим рішучим ударом?

Ні, будемо дотримуватися тієї ж стратегії, що і зараз. Мінські угоди (які Росія не дотримується) і санкції (які Путін за це отримує), повільно але впевнено виснажують економіку агресора – в той час як ми міцніємо. Нагадаю, два місяці тому Росія спустошила свій резервний фонд і почала доїдати інше. Інвестиції в її економіку стають токсичними, капітал виводиться наростаючими темпами. А наші втрати при цьому обчислюються одиницями життів в день, а не тисячами, як це було б у разі спроби вибити пацаков з Донбасу і Криму прямо зараз.

Віктор Уколов

Пропрезидентський блогер Уколов заявив, що зустріч була таємною, так як Порошенко не перетворює подібне спілкування в показуху і хоче почути «простих» людей.

Мартін Брест

Коротше, що я зрозумів після вчорашньої зустрічі. План такий. Спочатку миротворці заходять і перекривають кордон на всій його протяжності. Потім заходять ЗСУ і зачищають Донбас, в стилі «без зброї – живи, зі зброєю – смерть».

Після виведення росіян сили лднр оцінюють приблизно в 15 тис осіб. Як піде сама зачистка – мало хто може спланувати, але: випускати збройних сепарів з Донбасу на територію Росії самі росіяни не будуть ні за що, а давати їм амністію у нас ніхто не збирається. ОР-1 буде задіяний.

Багатьох здивувало запрошення на зустріч Гаріка Когородського, сам бізнесмен описав зустріч і свої враження наступним чином.

Гарік Когородскій

НЕ РОЗУМІЮ, З ЯКОГО ТАКИЙ АЖІОТАЖ АПД. Подзвонили з АП, подякували за об’єктивність. оперативно

Так, була зустріч з Президентом. Так, мене покликали. Так, конструктивно обговорили деякі речі – податки, малий бізнес, реформи – судову і поліції.

Чи прислухаються? Х знає, адже коли я сказав, що охоронці можуть мене обмацувати тільки дівчата (пам’ятаєте, я сексист), покликали їх.

До речі, хто там казав, що не хочу тягати, що я мовляв два рази не можу – два рази обмацували.

Звичайно, блогер був різний – від провладних з накрученими пейсами (від, сотнями, сорі) до реальних, типу мене і ще кількох – дав слово, що записів і прізвищ не буде. Телефони здавали, але х їм, а не мій тел – здав Нокію для зв’язку зі своєю охороною.

По суті – през був конструктивний і нібито демократичний. Звичайно, подивимося на результат.

Я розумію, що мене покликали – це кісточка всім нам.

Говорили про моє мерство, я підтвердив наміри, навіть пожартував, що воно більш імовірно, ніж його другий термін. Посміялися, але від спору на гроші він відмовився. Мабуть, немає офіційного кеша, декларованого.

 

Пропонуємо увазі читачів звіти, так званих блогерів, які були присутні на зустрічі з президентом, зібрані в одній солянці, яку опублікувала активна фб-допичувач з табору “порохоботів” Алла Комарова.

Факт закритої бесіди породив в Мережі багато жартів і коментарів на цю тему. Особливо блогери «пройшлися» по фото Порошенка з одним із запрошених, відомим провладним блогером Олешко.

Юрій Касьянов

Голлівуд запросив Грицака писати сценарії до блокбастерів про італійську мафію і мексиканські наркокартелі. А в Києві пройшов кастинг на головні ролі. Перемогла солодка парочка.

 

Олексій Кучеренко

Забув – а Віктор Федорович з блогерами встиг зустрітися до «від’їзду»?! Ну хоч з одним ?!)

 

В’ячеслав Чечило

«Звичайні люди різних професій». Це так називається, а не так, як ви подумали.

 

 

Олександр Шарій

Ще зовсім недавно я не вірив, що Порошенко пролетить повз каси на прийдешніх виборах. Але він все робить для того, щоб стати посміховиськом навіть в очах того малограмотного стада, що ще схвально хрюкає, при його наближенні до загончику.

Це фото з «закритої зустрічі з блогерами». Якщо твої блогери всі разом будуть писати, знімати, лизати і гладити тебе по плечистому тухесу – це нічого не вирішить для тебе. Тому що їх дивиться, слухає, читає і вірить все те же стадо, що хрюкає, коли ти підходиш до загону з черговою мискою юшки.

При цьому навіть стадо, дивлячись на цих тупуватих, задньопривідних, недорікуватих, на всіх цих спітнілих дальнобоїв й інших чорноволів з команди твоїх вилизувателів, починає підозрювати, що його розводять. Поки що дивиться, але захопленого хрюкання все менше.

Решта читають і дивляться інших блогерів. Яких ти ніколи не запросиш ні на закриту, ні на відкриту зустріч.

 

Andrey Shokotko

Читаю як блогери після зустрічі з Порошенком ретельно його облизують і розповідають, як у нас все чудово буде.

Раніше таке зазвичай відбувалося коли якийсь чиновник запрошував журналістів на неформальні посиденьки, дарував їм медальки і грамоти, а вони від щастя мліли, закушували безкоштовними бутербродами і розповідали як ми будемо вже скоро процвітати. Грамоти і медальки потім вішали на стіни в своїх редакціях, гордо на них поглядаючи.

Все-таки холопство – це невиліковно. Вони можуть продаватися з гідністю, ніхто ж не примушує бігати на напівзігнутих і виділяти елей. Але холоп так не може, він повинен душу вкладати, щоб якщо вже розпластався перед господарем, то всім тілом, з розкинутими руками і цілуванням землі.

Царю вже самому незручно, а вони все повзуть, до черевиків щоками притискаються і з захопленням вигукують «Спасибі , що дарував нам свободу!».

Холопоблогери.

Rustam Isakov 

Дивлюсь список улюблених блогерів президента і пробую пригадати ким вони були у “минулому житті”, при злочинному режимі Януковича. Логічно було б побачити борців з режимом, дисидентів, опозиціонерів хоча би фейсбучного рівня. Але ні, чомусь у списку я бачу русского націоналіста, депутата ПР, співробітника СКМ Ахметова, сутенера, поширювача російської джинси, аферистку, що виманювала гроші прикидаючись онкохворою, антимайданівця, активіста гомосексуальних тусовок… а де ж борці із режимом Януковича, це ж їх мав винести на гребінь хвилі Майдан?
Виходить, той факт, що Петро Олексійович із злочинним режимом у кріслі міністра уряду Азарова боровся, то не випадковість, а закономірність.

А ось список:
Нойнець
Трегубов
Гудименко
Духлій
Каменяр
Батяр
Монова
Марко
Донік
Олешко
Бігдан
Пятігорець
Матюшин
Яровая
Алєксєй Петров
Мартін Брест
Пузанов
Бірюков

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE