Politerno > Україна і світ > Активісти влаштували автопробіг до помешкання Авакова (Відео)

Активісти влаштували автопробіг до помешкання Авакова (Відео)

  • 11 Березня, 2018
  • 1487 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 11 березня громадські активісти навідались в гості до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Стрім з акції вів журналіст Богдан Кутєпов, який постраждав під час розгону наметового містечка міхомайданівців під Верховною Радою.

“До Авакова в гості. Стрім з акції буде на Громадському. А поки гуляю тут навколо “Фортеці””, – написав він.

“Їдемо до міністра, який в 2014 році говорив, що якщо вийде мільйон, ми зметемо і цього президента, і цей Кабмін, і цей парламент. Ось. Їдемо нагадати, що нас може вийти мільйон”, – написала на своїй сторінці у Facebook Ліза Богуцька.

Протестувальники вимагали відставки Авакова.

Кілька десятків людей під будинком міністра розгорнули плакати, підняли прапори України та вигукували гасла, у яких висувають претензії до діяльності міністра.

“Аваков, виходь!”, — скандували учасники акції, частина з яких на місце привезла і рюкзаки МВС.

Одночасно українці в Італії мали вийти на пікет під закордонну віллу міністра МВС, яку він придбав у 2017 році.

Події з-під помешкання міністра висвітлюють активісти та партійці РНС.

“Міністр корупції Аваков!!! Провал реформ, рюкзаки, вілли, рахунки, нерухомість, брудні гроші и тд….”, пише на своїй сторінці Дмитро Дмітрієв.

Як відомо, після розгону МіхоМайдану Арсен Аваков полетів до Німеччини.

Перед тим Аваков прокоментував знесення наметів на МіхоМайдані. Глава МВС України Арсен Аваков порівняв, так звані, слідчі дії в наметовому містечку біля Верховної Ради з ініціативою НАК “Нафтогаз України” з тимчасового зниження населенням температурного режиму в будівлях на один градус.

 

Нардеп від БПП Мустафа Найєм зазначив, що поведінка поліцейських, які ставили затриманих на коліна, підриває довіру до правоохоронних органів, і запропонував ініціювати звіт силовиків на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Одразу 7 політичних сил виступили із спільною заявою щодо штурму наметового містечка під Верховною Радою.

Як заявила омбудсмен Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, інформація, отримана в результаті моніторингу Уповноваженого з прав людини та з відкритих джерел, свідчить про наявність обґрунтованих підстав стверджувати, що в діях правоохоронців вбачається низка грубих порушень прав людини, гарантованих Конституцією України.

Правозахисник Багіров заявив, що міністр Аваков віддав незаконний наказ, точно такий самий, як свого часу віддавав Захарченко.

За даними розслідування журналістів, вілла Авакова нараховує 26 кімнат площею 566 метрів на першому, другому поверхах та у підвалі. Приблизна вартість нерухомості —близько 774 тисяч євро.

У МВС заявили, що віллу в Італії, якою володіє компанія Авакова, використовує під туристичний проект його дружина Інна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE