Politerno > Україна і світ > Сергій Власенко: “Україна поділена між двома політичними силами – БПП та “Народним фронтом” (Відео)

Сергій Власенко: “Україна поділена між двома політичними силами – БПП та “Народним фронтом” (Відео)

  • 16 Березня, 2018
  • 1422 Переглядів
  • 0

Останні голосування у Верховній Раді за кадрові призначення свідчать про те, що Україна поділена між двома політичними силами – Блоком Петра Порошенка та «Народним фронтом».

Про це заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Власенко журналістам у кулуарах парламенту.

Відповідаючи на запитання, чи відбувались торги за посади, політик зазначив: абсолютно очевидно, що голосування за керівника Національного банку України не відбулося б, поки не завершилися торги по омбудсмену.

Член «Батьківщини» наголосив, що сьогодні в українській політиці повністю зруйнована система стримування та противаг.

«Рахункова палата сформована повністю з представників влади, очолює Рахункову палату – представник влади. При всій повазі до Валерія Пацкана, який є професійною людиною, він є представником влади. Рахункова палата – це та щука, яка повинна дивитися за карасями, щоб вони не спали. В усьому світі цю посаду займає представник опозиції», – зауважив Сергій Власенко.

Коментуючи можливість обрання за таким самим принципом членів ЦВК, Сергій Власенко прогнозує, що представників опозиції внесли у список кандидатів «для виду».

«Петро Порошенко свідомо подав більшу кількість кандидатів для того, щоб під час голосування повикидати представників опозиції, розвести руками і сказати, що він не контролює парламент», – підсумував політик.

Коментуючи на прохання журналістів провал голосування за відповідний законопроект щодо вдосконалення кримінального судочинства (№7547), Власенко заявив, що відповідальність за знищення правоохоронної системи України несе президентська більшість у Верховній Раді.

Політик закликав забути про політичний штамп «поправки Лозового».

«Так, автор поправок повинен нести за них відповідальність, але на сьогодні це не поправка Лозового, це – Закон України, за який проголосувала фракція БПП, «Народний фронт» і решта».

Сергій Власенко нагадав, що фракція «Батьківщина» під час розгляду відповідного документу «криком кричала про те, що його не можна ухвалювати, пояснювала чому, вносила свої правки, а натомість нам казали – «ви заважаєте проводити реформу».

За словами депутата від «Батьківщини», не важливо, хто вніс відому поправку, головне те, що в цій поправці тоді була зацікавлена провладна більшість.

«Тепер провладна більшість, вдарившись головою об стіну, замість того, щоб виправити свої помилки у професійний чесний законний спосіб, знову почала грати в якісь підкилимні ігри. Очевидно, що БПП не змогли узгодити в середині більшості свої позиції щодо тих поправок, які вчора виносились на розгляд парламенту», – зазначив він.

Говорячи про наслідки правоохоронної «реформи» влади, парламентарій сказав, що все це призведе до колапсу правоохоронної та судової системи.

«Цей колапс створили ті невігласи, які сидять у парламентській більшості», – додав політик.

Окрім того, Сергій Власенко розповів, що, наприклад, відсьогодні вже набули чинності положення про строкові обмеження щодо проваджень у кримінальних справах.

«І навіть якщо завтра це буде скасовано, то будь-яка особа може прийти і сказати: мою справу розслідували більше строку, тому закривайте мені її», – пояснив він.

Член «Батьківщини» також назвав повним абсурдом вимогу щодо обов’язкового проведення експертизи у справах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE