Politerno > Україна і світ > Порошенко призначив командувача Об’єднаних сил – що відомо про Сергія Наєва

Порошенко призначив командувача Об’єднаних сил – що відомо про Сергія Наєва

  • 16 Березня, 2018
  • 1635 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об’єднаних сил.

Як передає “Інтерфакс-Україна“, про це він сказав, перебуваючи з візитом в зоні АТО в п’ятницю,

“За моєю ініціативою Верховна Рада прийняла закон про реінтеграцію Донбасу. Цим документом створена нова правова основа для відсічі ворожій агресії на Донбасі, а в перспективі – і для відновлення територіальної цілісності України”, – нагадав він.

“Формат антитерористичної операції буде змінений на операцію Об’єднаних сил. Керівництво силами і засобами ЗСУ та інших військових формувань та правоохоронних органів покладатися на командувача об’єднаних сил. На цю посаду я вирішив призначити генерал-лейтенанта Сергія Наєва”, – заявив президент.

Сергій Наєв все своє життя був пов’язаний виключно з армією.

Він народився у Могильов-Подільському на Вінничині. У 1991-му році закінчив Московське вище загальновійськове командне училище.

Наєв служив командиром мотострілецького взводу у Німеччині у 1991-1993 роках, перебував у розпорядженні командувача Далекосхідного військового округу в Росії.

З травня 1993 року служить у Збройних Силах України. В 90-х і на початку “нульових” служив на різних посадах у Західному та Південному оперативних командуваннях.

У 2006-2007 роках був слухачем факультету підготовки фахівців оперативно-стратегічного рівня Національної академії оборони України. Як кращий випускник нагороджений відзнакою – Мечем Королеви Великої Британії, яку отримав з рук посла цієї держави в Україні.

Як відомо, президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем об’єднаних сил.

Наєв 7 березня 2018 року був призначений заступником начальника Генштабу Збройних сил України.

До цього проходив службу на посаді начальника штабу – першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ. У 2016 році був командувачем військами оперативного командування “Схід”.

Декларація Наєва не пестрить великою кількістю нулів та земельними ділянками. Офіційна зарплата в 2016 році – близько 270 тис. гривень, службова кімната в Дніпрі, недобудований дачний будинок у Кошарах Одеської області, в дружини авто – Toyota Rav 4 2010 року.

На початку 2018 року отримав грошовий подарунок від Максима Івановича Наєва (ймовірно, брата) в 140 тис. гривень.

Після ухвалення Радою закону про реінтеграцію Донбасу командувач Об’єднаного штабу стає центральною фігурою в зоні бойових дій.

Згідно з нововведеннями, таке формулювання як “зона АТО” припинить свою дію.

Замість АТО в законі визначені “заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ”. Керувати цими заходами має Генштаб, а планування, організація та контроль покладається на Об’єднаний оперативний штаб, очільником якого й став новопризначений Сергій Наєв.

До його обов’язків входитиме керування військовими та правоохоронними структурами, які беруть участь в колишньому АТО. Рішення командувача для працівників таких структур є обов’язковими для виконання.

Під його безпосереднє управління, зокрема, входять Збройні Сили, МВС, Нацполіція та інші військові формування в зоні бойових дій.

Крім того, за поданням командувача об’єднаних сил начальник Генштабу визначатиме “зони безпеки” – контрольовані урядом території поруч із лінією розмежування.

Сам Наєв підпорядковується Верховному Головнокомандувачу, посаду якого обіймає президент Петро Порошенко, та начальнику Генерального штабу – Віктору Муженко.

Наразі Генштаб розробляє також окремі положення про Об’єднаний оперативний штаб – вони чітко визначатимуть повноваження командувача. Його повноваження також мають бути схвалені окремо рішенням президента.

Як відомо, 18 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу.

20 лютого закон підписав президент, а 26 лютого він набув чинності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE