Politerno > Україна і світ > Адвокат Корбана хоче пройти в Верховну Раду через суд

Адвокат Корбана хоче пройти в Верховну Раду через суд

  • 23 Березня, 2018
  • 1469 Переглядів
  • 0

Адвокат екс-лідера партії УКРОП Геннадія Корбана Андрій Богдан просить Окружний адміністративний суд Києва зобов’язати Центрвиборчком зареєструвати його депутатом Верховної Ради.

Про це пише видання “Українські новини”, посилаючись на матеріали суду.

Відзначається, що в березні 2016 партія “Блок Петра Порошенка “Солідарність” вирішила виключити 13 кандидатів в депутати Ради зі свого виборчого списку на позачергові парламентські вибори 26 жовтня 2014. Зокрема, зі списку був виключений в той час перший претендент на депутатський мандат – Богдан .

У грудні 2017 року Конституційний Суд України визнав неконституційними і скасував закон про виключення кандидатів у депутати парламенту з виборчого списку партії в тій його частині, де за підсумками голосування такі не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі.

На підставі цього Богдан просить суд визнати протиправним та скасувати постанову ЦВК від 26 березня 2016 року в частині виключення з виборчого списку БПП.

Також Богдан просить суд зобов’язати ЦВК визнати його обраним депутатом Ради і зареєструвати в якості парламентарія.

Нагадаємо, в лютому 2016 Верховна Рада дозволила виключення кандидатів в депутати парламенту з виборчого списку партії в тій його частині, де за підсумками голосування такі не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі.

21 грудня 2017 року КС визнав цей закон неконституційним і відмінив його.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE