Politerno > Україна і світ > Привид Кадафі не дає спокою нардепу від БПП Ар’єву – НАБУ перевірить, чи фінансував покійний диктатор Тимошенко

Привид Кадафі не дає спокою нардепу від БПП Ар’єву – НАБУ перевірить, чи фінансував покійний диктатор Тимошенко

  • 4 Квітня, 2018
  • 1659 Переглядів
  • 0

У 2012 році на лозунгах про звільнення Тимошенко Володимир Ар’єв був обраний до парламенту 

НАБУ почало інформаційно-аналітичне дослідження щодо можливого фінансування виборчої кампанії Юлії Тимошенко 2010 року покійним лівійським диктатором Муаммаром Каддафі.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит народного депутата з фракції БПП Володимира Ар’єва, який він опублікував.

У документі зазначили, що відомство розглянуло запит, який стосується можливого отримання Тимошенко 4 мільйонів євро від Муаммара Каддафі та їхнього використання для фінансування виборчої кампанії на президентських виборах 2010 року.

“За результатами інформаційно-аналітичного дослідження, у разі виявлення ознак кримінального правопорушення, віднесеного до підслідності Національного бюро, буде прийнято рішення відповідно до вимог ст. 214 КПК України”, – йдеться у документі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що режим колишнього лівійського диктатора Муаммара Каддафі нібито фінансував президентські кампанії в Україні, Франції та США.

ЗМІ стверджували, що уряд Каддафі виділив $5 млн. на кампанію кандидата на виборах в США в 2004 році. Ще 4 млн. євро були витрачені на кампанію Юлії Тимошенко, яка балотувалася на виборах в Україні в 2010 році.

У прес-службі Батьківщини спростували інформацію, подану виданням.

“Прес-служба заявляє, що зазначена інформація не відповідає дійсності”, – йдеться у коментарі, переданому “Європейській правді”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE