Politerno > Україна і світ > Деякі політики використовують ситуацію з Холодницьким для дискредитації усієї антикорупційної реформи – TI Україна

Деякі політики використовують ситуацію з Холодницьким для дискредитації усієї антикорупційної реформи – TI Україна

  • 4 Квітня, 2018
  • 1359 Переглядів
  • 0

У Transparency International Україна заявили, що уважно стежать за подіями довкола керівника САП Назара Холодницького і закликають забезпечити юридичну чистоту під час розслідування.

Про це йдеться у заяві антикорупційної організації.

“Витік конфіденційної інформації, тиск на суддів і підбурювання свідків до неправдивих свідчень є, очевидно, неприпустимими діями для керівника антикорупційного органу. Тому, перед тим як робити деталі розслідування відносно Назара Холодницького надбанням громадськості, вважаємо, що ГПУ та НАБУ зобов’язані були спершу отримати дійсно вагомі докази”, – зазначають в організації.

Водночас в ТІ закликають членів кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів та співробітників ГПУ, які ведуть провадження відносно Холодницького, дотримуватися юридичної чистоти процесу.

“В іншому випадку, розслідування справи нинішнього керівника САП буде сприйнято українським суспільством та міжнародними партнерами як прояв міжвідомчої боротьби, політизації антикорупційних органів та їхньої незрілості”, – наголошують в ТІ.

В організації додають, що політики, чиї інтереси в різний час стали об’єктом розслідування САП-НАБУ, використовують цю ситуацію для дискредитації всієї антикорупційної реформи, яка розпочалася після Революції Гідності.

“Справу Холодницького” намагаються видати за доказ марності зусиль з розбудови антикорупційної інфраструктури загалом і створення Антикорупційного суду зокрема”, – вважають в антикорупційній організації.

Нагадаємо, у березні з’ясувалося, що в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена ​​”прослушка”. “Жучки” нібито були прикріплені до стінки акваріума.

Повідомлялося, що справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник назвав спотвореною інформацію про негласне прослуховування в кабінеті Холодницького.

Водночас пізніше директор Антикорупційного бюро визнав співпрацю його відомства і ГПУ у справі проти керівника САП.

Холодницький підтвердив виявлення “жучків” і застеріг, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього, але наголосив, що про його відставку не йдеться.

Керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ ГПУ Володимир Гуцуляк заявив, що відомство уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП Назар Холодницький.

Холодницький сказав, що не збирається миритись зі звинуваченнями генпрокурора Юрія Луценка. Також він сказав, що йому пропонували працювати проти НАБУ і запевнив, що відповість на кожне слово у звинуваченні.

4 квітня Ситник і Холодницький заявили в Раді, що конфлікту між їхніми відомствами немає, а керівник САП Назар Холодницький пригадав нардепу, лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку, його задекларований виграш у лотерею і будинок у Козині під Києвом.

Більше про прослуховування у Холодницького читайте у матеріалі УП: В акваріумі завівся “жучок”. Що стоїть за скандалом з прослуховуванням Назара Холодницького

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE