Politerno > Україна і світ > На уряд Гончарука завели справу через бездіяльність щодо епідемії коронавірусу

На уряд Гончарука завели справу через бездіяльність щодо епідемії коронавірусу

  • 23 Березня, 2020
  • 943 Переглядів
  • 0

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості посадових осіб Кабінету Міністрів.

Про це повідомляє пресслужба САП.

САП повідомляє, що відповідно до оприлюдненої інформації 31 січня 2020 року та 8 лютого 2020 року секретарем Ради Національної безпеки та оборони України на адресу прем’єр-міністра України скеровано листи про нагальну необхідність обмеження експорту та реекспорту продукції, що прямо чи опосередковано може бути використана при реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус Covid-19.

Однак, Кабінетом міністрів України тоді “фактично проігноровано” ці заходи, що так і не були вжиті.

23 березня 2020 року відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.

Досудове розслідування доручено слідчим центрального апарату Державного бюро розслідувань.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

За словами журналіста Юрія Бутусова, незважаючи на світову пандемію, митна служба оформляла вивезення медичних масок з України аж до 11 березня.

“Уряд робив вигляд, що так і треба — на їхніх очах приватні компанії вивезли 980 тонн масок. З огляду на лист Данилова, це сталося явно не випадково. Адже Гончарук проігнорував під час епідемії звернення секретаря РНБО”, — заявив він.

Читайте також: 79-річний співак Пласідо Домінго заразився коронавірусом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE