Politerno > Україна і світ > “Будемо захищатись”: Холодницький відкинув закиди про “злив інфи” Труханову

“Будемо захищатись”: Холодницький відкинув закиди про “злив інфи” Труханову

  • 30 Березня, 2018
  • 1602 Переглядів
  • 0

Голова САП Назар Холодницький не збирається миритись зі звинуваченнями генпрокурора Юрія Луценка.

Про це він зазначив у коментарі “Українській правді”.

“Будемо захищатись”, – сказав він.

Згодом, журналістам Холодницький заявив, що в разі його звільнення антикорупційною прокуратурою буде керувати генеральний прокурор фактично.

“Враховуючи, що відповідно до закону, формально я безпосередньо підпорядкований тільки генеральному прокурору, то з можливим відстороненням чи звільненням (мене) фактично керувати САП за законом має право лише генеральний прокурор”, – заявив він.

“Якщо він керує, коли немає керівника САП, заступника повноцінного – то його втручання є законним”, – додав Холодницький.

“Я відставки, звільнення не боюсь. Я переживаю, що буде далі з антикорупційною боротьбою”, – запевнив він.

Холодницький планує працювати далі:

“Заява (про звільнення) була написана ще 2 грудня 2015 року. Я її в сейфі тримаю. Я дочекаюся рішення дисциплінарної кваліфікаційної комісії прокурорів – і тоді будемо приймати якесь рішення” – сказав він.

“Поки що я працюю і виконую свої обов’язки”, – зазначив керівник САП.

Також Назар Холодницький заявив, що зможе довести свою невинуватість щодо допомоги меру Одеси Геннадію Труханову, який підозрюється у розкраданні коштів громади.

Про це він повідомив журналістам у п’ятницю.

“Я буду наполягати, під час розгляду цієї дисциплінарної скарги, на оприлюдненні всіх тих записів, на яких ґрунтуються ці закиди”, – сказав Холодницький.

Він наголосив, що тричі “перепідписував підозри” у справі Труханова через допущені в них недоліки.

“Нагадаю, під підозрою Труханову стоїть мій особистий підпис”, – додав очільник спецпрокуратури.

Він наполягає, щоб під час розслідування цього випадку дослідили не тільки “всю розмову цілком” про Труханова, яку записав “жучок” у кабінеті голови САП, але і дії, що були вчинені після розмови.

“Якщо ти зі злості кажеш, що когось прибив би, то це ж не означає, що є замах на вбивство!” – навів приклад Холодницький, натякаючи, що не завжди сказане свідчить про злочинні наміри.

Він запевнив, що обов’язково доведе свою невинуватість Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів, але тільки в тому випадку, якщо будуть демонструвати не шматки розмов і вихоплені з контексту слова, а всі розмови цілком і дії САП після цього.

Як повідомлялось, Генпрокуратура викликала на допит керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, а генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що попросив Квалифікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Згодом керівник НАБУ Артем Ситник заявив, що Назар Холодницький “зливав” інформацію про заплановані обшуки і тиснув на посадових осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE