Politerno > Україна і світ > Ситник каже, що “жучки” записали, як Холодницький “зливав інфу” підозрюваним

Ситник каже, що “жучки” записали, як Холодницький “зливав інфу” підозрюваним

  • 30 Березня, 2018
  • 1472 Переглядів
  • 0

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький “зливав” інформацію про заплановані обшуки і тиснув на посадових осіб.

Як розповів в інтерв’ю “Дзеркалу тижня” директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, про це свідчать дані з записів, зроблених жучками в кабінеті керівника САП,

“По-перше, мова йде про злив інформації про заплановані обшуки тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися. По-друге, про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень”, – каже глава НАБУ.

За його словами Холодницький попереджав, перш за все, підозрюваних прокурорів.

“Є прокурори, які хочуть нормально працювати, але особи, які обіймають адміністративні посади в САП, не дають їм цього робити. Прокурор приносить “наверх” проекти підозр, але замість розгляду отримує наганяй, і справа гальмується”, – розповідає Ситник.

Він розповів також, що на записах йдеться про тиск на суд для прийняття незаконних рішень, зокрема, щоб суд не розглядав клопотання детективів НАБУ про проведення обшуку у “особи, яка є другом Холодницького”.

Крім того, повідомляє директор НАБУ, зафіксовано підбурювання Холодницьким свідка до дачі неправдивих показань.

“Це лише короткий перелік того, що зафіксовано на цих записах”, – зазначає Ситник.

Як повідомлялось, Генпрокуратура викликала на допит керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, а генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що попросив Квалифікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE