Politerno > Україна і світ > Губернатор Миколаївщини Савченко попросив відсторонити його на час слідства

Губернатор Миколаївщини Савченко попросив відсторонити його на час слідства

  • 30 Березня, 2018
  • 1499 Переглядів
  • 0

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко вирішив самоусунутися на час розслідування щодо смерті в.о. керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

Про це він заявив на брифінгу у Києві, який транслював телеканал “112 Україна”,

“18 березня сталася трагічна подія: загинув тимчасовий виконувач обов’язків керівника міжнародного аеропорту Владислав Волошин. З цього приводу достатньо лунає різного роду гасел. Щоб уникнути будь-якої спекуляції, я прийняв таке свідоме рішення”, – сказав Савченко.

Він уточнив, що попросив відсторонити його на весь час слідства.

“Я написав заяву сьогодні і зареєстрував її. Її не могли не прийняти (в АП – ред)”, – сказав керівник області.

Радник голови ОДА напередодні говорив, що Савченко перебуває на лікарняному і не з’явиться на роботі два-три тижні: “Це так”, – підтвердив посадовець.

“Я більше скажу. Я з 5 березня був відсутній у Миколаївській області. У зв’язку з цими подіями я перервав перебування за кордоном, приїхав. Сьогодні сподіваюся, що в мене буде можливість завершити ті речі, якими я займався

Він сподівається, що перший заступник буде виконувати поки обов’язки керівника обсті.

Савченко також наголосив: “Будь-які інсинуації я відкидаю… Я сподіваюся, що влітку ми таки відкриємо Миколаївський аеропорт”.

Як відомо, 29 березня Миколаївська обласна рада вирішила заслухати звіт Олексія Савченка на позачерговій сесії до середини квітня, а вже по тому приймати рішення про його відставку.

Націоналісти вимагали відставки Савченка або ж відсторонення, підозрюючи його у доведенні до самогубства колишнього льотчика Волошина, який брав участь в АТО.

Раніше вони вимагали відставки Савченка на мітингах у Миколаєві та Києві.

Слідство вивчає версію доведення Волошина до самогубства владою області, але сумнівається в ній. У справі про тендери для ремонту аеропорту, яка нібито могла схвилювати Волошина, його навіть не допитували.

Олексій Савченко свою причетність до смерті Волошина заперечував.

Читайте по темі: “Його змушували підписати документи на тендер”. Чому застрелився колишній військовий льотчик Волошин

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE