Politerno > Україна і світ > Під Миколаївською облрадою націоналісти вимагають тимчасово відсторонити Савченка (Фото)

Під Миколаївською облрадою націоналісти вимагають тимчасово відсторонити Савченка (Фото)

  • 29 Березня, 2018
  • 1424 Переглядів
  • 0

Сесію Миколаївської обласної ради, під час якої може прозвучати питання про відставку голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка, охороняють кілька сотень поліцейських.

Про це повідомляє 29 березня кореспондент “НикВести“.

Станом на 10 ранку, основні сили правоохоронців зосереджено біля входу в будівлю, але поліція також присутня і всередині.

“Вони відмовляються щось пояснювати. Кажуть: “Ми просто стоїмо”, – розповіла кореспондент, поспілкувавшись з поліцейським.

Начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Юрій Мороз повідомив, що будівлю охороняє 450 правоохоронців.

Між тим, після початку засідання активісти “Національного корпусу” і “Свободи” зайшли до облради.

Вони зажадали від депутатів винести на голосування питання про тимчасове відсторонення Олексія Савченка з посади голови ОДА на час ведення слідства за фактом самогубства колишнього льотчика Владислава Волошина, який керував останнім часом КП “Миколаївський міжнародний аеропорт”.

Перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь, в свою чергу, спробував заспокоїти активістів, запропонувавши почекати, коли закінчиться слідство.

Глава “Нашого краю” Юрій Кормишкін також був солідарний з позицією В’ячеслава Боня, а депутат від фракції “Відродження” Геннадій Рубський сказав, що хоче “подивитися Савченко в очі” і вислухати звіт, а потім приймати рішення.

Виступаючи, депутати вказують на тиск з боку активістів і вимагають спочатку заслухати звіт Олексія Савченка, а потім приймати рішення. Депутат Федір Барна, в свою чергу, зазначив, що Олексій Савченко винен тільки в тому, що вирішив реконструювати аеропорт.

Вікторія Москаленко запропонувала головам фракцій окремо зібратися і вирішити питання, коли відбудеться засідання, на якому Олексій Савченко відзвітує.

Нагадаємо, глава Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко відповів активістам, які вимагають його відставки з посади, заявивши, що він «ще три тижні не буде з’являтися на посаді».

Читайте по темі: “Його змушували підписати документи на тендер”. Чому застрелився колишній військовий льотчик Волошин

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE