Politerno > Україна і світ > Свіжі рейтинги: В лідерах “Батьківщина”, БПП пішов на дно

Свіжі рейтинги: В лідерах “Батьківщина”, БПП пішов на дно

  • 26 Квітня, 2018
  • 2090 Переглядів
  • 0

До парламенту у разі проведення виборів у квітні пройшли б 8 партій, найвищий рейтинг має «Батьківщина» – 16%.

Ппро це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”, що були презентовані сьогодні на прес-конференції у Києві. Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування 10-22 квітня. Загалом було опитано 6 тис. респондентів від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження – не більш як 1,5%.

Так, згідно з результатами опитування, “Батьківщину” готові підтримати близько 9% серед всіх опитаних. Також високі шанси бути обраними до Верховної Ради мають представники партій «Громадянська позиція», «Опозиційний блок» та «Слуга народу».

За “Опозиційний блок”, партію “Слуга народу” Володимира Зеленського, “Громадянську позицію” Анатолія Гриценка проголосували б по 6% респондентів.

Радикальну партію, партію “За життя” та «Блок Петра Порошенка «Солідарність» підтримали б по 5% опитаних, “Самопоміч” – 3%, а “Свободу” і Аграрну партію – по 2%.

Інші партії підтримали б близько 14% респондентів, водночас, понад третина опитаних не визначилися або не має намірів голосувати.

Разом з тим, серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором, підтримка партій становить: “Батьківщина” – 16%, “Громадянська позиція” та “Опозиційний блок” – по 10%, “Слуга народу” – 9%; “За життя”, Радикальна партія, “БПП “Солідарність” – по 8% і “Самопоміч” – 5%.

Найближчі до подолання прохідного бар’єру партії: “Свобода” (4%), Аграрна партія (3%) та “УКРОП” (2%), сказано у прес-релізі з результатами дослідження.

Як повідомлялось, згідно з даними групи “Рейтинг” у президентському рейтингу лідирує голова партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко, маючи при цьому підтримку на рівні 8,8%.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE