Politerno > Україна і світ > Можливості ЗСУ радикально змінять не “Джавеліни”, а реформи структури командування – Карпентер

Можливості ЗСУ радикально змінять не “Джавеліни”, а реформи структури командування – Карпентер

  • 1 Травня, 2018
  • 1495 Переглядів
  • 0

“Джавеліни” стримають танки РФ, але радикально посилити ЗСУ зможуть лише реформи.

Про це, коментуючи заяву Держдепу про доставку до України ракетних комплексів “Джавелін” заявив екс-посадовець Пентагону та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер, передає “Голос Америки”.

“Нарешті Україна отримала “Джавеліни”. На моральному, політичному, тактичному та стратегічному рівні це правильне рішення, яке допоможе Україні захиститись від безупинної агресії Росії, яка вже забрала понад 10 000 життів”, – підкреслив експерт.

“Джавеліни є корисним видом озброєння, яке матиме обмежений стримуючий ефект, але не змінить фундаментально можливості української армії.

Значно важливішою є структура командування збройних сил, яка відчайдушно потребує реформування у відповідності до стандартів НАТО, а також рівень підготовки та боєготовності українських військ – обидві ці складові також потребують негайної уваги”, – наголосив експерт.

“Важливо пам’ятати, що Україна платить за ці ракети. У довготерміновій перспективі буде значно краще, якщо Україна реформує свою оборонну промисловість (тобто зробить її більш прозорою та менш вразливою до корупції), щоб бути здатною самостійно виробляти протитанкову зброю”, – додав він.

З оцінкою Карпентера погодився і Люк Коффі, директор Центру досліджень закордонної політики у консервативній Heritage Foundation.

“Довгоочікувана доставка протитанкових ракет “Джавелін” до України є ключовим символом рішучого наміру США підтримувати Україну, яка захищає себе від агресії Росії”, – у свою чергу заявив сенатор-республіканець Роб Портман.

Як повідомлялось, сьогодні стало відомо, що чиновник Держдепартаменту США повідомив, що Штати вже поставили в Україну протитанкові ракетні комплекси Javelin.

30 квітня президент Петро Порошенко підтвердив надходження в Україну протитанкових ракетних комплексів американського виробництва Javelin.

23 грудня 2017 р. у Держдепі США заявили, що Сполучені Штати нададуть Україні “посилені оборонні можливості“.  Загальна вартість оборонного пакету складе 47 млн ​​доларів. Він буде включати 35 пускових установок та 210 протитанкових ракет до них.

Читайте також: Там, де не спрацювали танки, Росія розраховує на корупцію, щоб послабити Україну зсередини – Карпентер

або Глен Грант: Як Україна може побудувати армію, здатну побити Путіна

 

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE