Politerno > Україна і світ > США підтвердили, що поставили Україні ракетні комплекси Javelin – ЗМІ

США підтвердили, що поставили Україні ракетні комплекси Javelin – ЗМІ

  • 30 Квітня, 2018
  • 1587 Переглядів
  • 0

США підтвердили, що вже поставили в Україну протитанкові ракетні комплекси американського виробництва Javelin.

Цю інформацію Радіо Свобода 30 квітня підтвердив чиновник Держдепартаменту США.

“Вони вже були доставлені”, – підтвердив офіційний представник Держдепу в запиті журналістів щодо постачання Javelin Україні.

Білий дім після місяців гарячих дебатів у Вашингтоні, та, як повідомлялося, зі спротивом президента Дональда Трампа, схвалив продаж ракет Україні в грудні. Це викликало різку критику з боку Москви.  Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков звинуватив США у розпалюванні війни.

Два джерела – одне в Україні, а інше в США – які бажали залишитися анонімними, підтвердили Radio Free Europe/Radio Liberty поставку Javelin до офіційного оголошення Держдепартаменту США.

Водночас у Держдепі не повідомили про те, коли та в яких обсягах ракетні системи прибули в Україну, де вони зберігаються та чи всі обіцяні установки були доставлені. Одне із джерел тільки зазначило, що Javelin були доставлені “вчасно”.

У адміністрації президента України не стали коментувати доставку військового озброєння.

Повідомлялося, що Україна закупить у США 210 протитанкових ракет Javelin та 37 пускових установок вартістю 47 млн ​​доларів.

Рада нацбезпеки США порекомендувала Трампу видати грант Україні на покупку Javelin. За словами представника Держдепартаменту США, цей крок буде спрямований на стримування агресії з боку проросійських сепаратистів.

Як повідомлялось, Сенат США затвердив проект “Закону про бюджет США на потреби національної оборони на 2018 рік”, який передбачає виділення 500 млн доларів для підтримки України у безпековій та оборонній сферах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE