Politerno > Україна і світ > Рада нацбезпеки США порекомендувала Трампу видати грант Україні на покупку Javelin

Рада нацбезпеки США порекомендувала Трампу видати грант Україні на покупку Javelin

  • 18 Листопада, 2017
  • 1714 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп отримає рекомендації по фінансуванню і продажу протитанкових ракет Україні.

Про це повідомляє ABC News.

За словами представника Держдепартаменту США, цей крок буде спрямований на стримування агресії з боку проросійських сепаратистів.

“Рада нацбезпеки вирішила під час засідання дати “зелене світло” на виділення грантового пакета в розмірі $ 47 млн ​​уряду України на закупівлю американського військового озброєння, включаючи потужні протитанкові ракети “Javelin”, – йдеться в повідомленні.

Якщо Трамп схвалить збройну операцію, це буде серйозною зміною партійної платформи республіканців. Коли Трамп був кандидатом в президенти, в неї були внесені поправки, за якими підтримку України “летальним оборонною зброєю” замінили більш розмитим визначенням “належна допомога”.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джеймс Маттіс з червня обговорюють питання озброєння України. Вони настійно рекомендують виділити фінансування і продати Україні протитанкові ракети.

Повідомляється, що схвалити продаж протитанкових ракет повинні Дональд Трамп і Конгрес США. Зустріч на цю тему відбудеться в найближчі тижні.

Як повідомлялось, Сенат США затвердив проект “Закону про бюджет США на потреби національної оборони на 2018 рік”, який передбачає виділення 500 млн доларів для підтримки України у безпековій та оборонній сферах.

Також стало відомо, що сенатор-республіканець Джим Інгофф заявив про зміну політики США щодо надання Україні зброї.

Читайте також: Савченко проти миротворців на Донбасі і не розуміє, навіщо Києву летальна зброя

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE