Politerno > Україна і світ > Мітингувальники в Одесі зірвали ворота Зеленого театру і принесли їх до мерії (Відео)

Мітингувальники в Одесі зірвали ворота Зеленого театру і принесли їх до мерії (Відео)

  • 18 Листопада, 2017
  • 1342 Переглядів
  • 0

У суботу, 18 листопада, в центрі Одеси відбулися зіткнення протестуючих проти забудови на території Міського саду з поліцією.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент “Страни“.

Зранку в центрі міста зібрався великий мітинг. За приблизними оцінками в ньому беруть участь кілька тисяч чоловік.

Вони прийшли в міський сад на Дерибасівській, де має розпочатися будівництво торгового центру, щоб висловити незгоду з планами мерії і забудовника.

Перед мітингом до присутніх вийшов представник компанії-забудовника Ігор Коваленко. Він пообіцяв що в Міському саду побудують концертний зал, але мітингувальники не повірили обіцянкам.

В результаті група активістів скрутила камери, встановлені на деревах біля входу в Зелений театр, відокремлений воротами від саду. На них кинулася поліція. Зав’язалася бійка із застосуванням світло-шумових гранат і сльозоточивого газу.

Мітингувальники зірвали ворота в Зелений театр, і нвіднесли їх до мерії. Інші активісти зайшли на територію Зеленого театру і поставили прапори України.

Важкі ворота протестувальникам належало пронести близько одного кілометра. У підсумку учасники мітингу доставили ворота до міськради і притулили їх до парадних дверей, заблокувавши мерію. На даний момент бійки припинилися.

Поліція відтіснила їх. На місце підтягнулися близько 60 нацгвардейців. Раз у раз спалахують бійки. На місці зіткнень все оповите димом від сльозогінного газу.

Під час бійок очільнику Нацполіціі в Одеській області Дмитру Головіну розбили голову.

Головін знаходиться в районі Міського саду на Дерибасівській, де тривають сутички між мітингувальниками і поліцією. На голові у нього пов’язка.

За його словами, до нього підбіг молодий чоловік і вдарив його залізним прутом.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE