Politerno > Україна і світ > Сенатор-республіканець заявив про зміну політики США щодо надання Україні зброї

Сенатор-республіканець заявив про зміну політики США щодо надання Україні зброї

  • 16 Листопада, 2017
  • 1525 Переглядів
  • 0

Уряд США наближається до зміни політики щодо надання Україні оборонних озброєнь, яка була характерною для президентства Барака Обами.

Як повідомляє “Голос Америки“, про це сенатор-республіканець Джим Інгофф заявив у ході слухань у Сенатському комітеті з питань збройних сил, які були присвячені затвердженню нових посадовців Міністерства оборони США.

“За попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється”, – заявив Інгофф, звертаючись до Джона Руда, претендента на посаду заступника з питань політика міністра оборони США.

Інгофф також зробив ремарку, яка звучала, як анонс гарантованої зміни позиції США щодо надання Україні озброєнь.

“Що на вашу думку, відбувається у голові у Путіна зараз, коли пішла адміністрація, яка відмовлялась надати речі, які на думку нашого комітету потрібно було надати, і тепер ситуація зміниться. Чи ви вважаєте, що ми рухаємося у вірному напрямку?”, – запитав Інгофф.

У відповідь Руд відзначив, що підтримує надання Україні оборонного озброєння.

“Я вважаю, що важливо підримати Україну перед лицем агресії Росії. Минулої осені я відвідав Київ у складі торговельної делегації США, і мав нагоду зустрітись із президентом України, міністром оборони, радником з національної безпеки та іншими. Для себе я зрозумів, що українці ведуть складний бій із росіянами, які порушили суверенітет України. Я вважаю, що важливо надіслати президенту Путіну та іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні. Бо я переконаний, що президент Путін іноді вважає, що Захід проявляє слабкість”, – наголосив Руд.

Як повідомлялось, Сенат США затвердив проект “Закону про бюджет США на потреби національної оборони на 2018 рік”, який передбачає виділення 500 млн доларів для підтримки України у безпековій та оборонній сферах.

Читайте також: Зброя для України: про ризики і доцільність надання озброєння нашій країні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE