Politerno > Інше > ЄС закликає Росію взяти на себе відповідальність та долучитися до встановлення винних у збитті MH17

ЄС закликає Росію взяти на себе відповідальність та долучитися до встановлення винних у збитті MH17

  • 28 Травня, 2018
  • 1216 Переглядів
  • 0

Євросоюз знову закликає Росію взяти на себе відповідальність та долучитися до встановлення винних у збитті малайзійського літака рейсу MH17 у небі над Донбасом у 2014 році.

Як повідомляє Європейська правда, про це у понеділок, 28 травня, перед початком засідання міністрів закордонних справ ЄС заявила верховна представниця ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні.

“Для нас дуже важливим моментом є результат розслідування. Ви знаєте, що Європейський Союз завжди повністю підтримував слідство”, – зазначила дипломат.

“Усі 28 держав-членів ще раз підтвердили нашу повну підтримку останніх результатів цього розслідування й усіх зусиль, щоб виявити винних. Ми закликаємо Росію взяти на себе цю відповідальність і долучитися до зусиль у встановленні винних”, – зазначила Могеріні.

24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття літака рейсу МН17 оголосила висновок, що малайзійський “Боїнг” було збито над Донецькою областю у 2014 році зенітно-ракетним комплексом “Бук”, що прибув до України з 53-ї зенітної ракетної бригади збройних сил РФ, що розташована під Курськом.

Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

Як повідомлялось, уряди Нідерландів й Австралії покладають на Росію відповідальність за збиття малайзійського “Боїнга” над Донецькою областю в 2014 році.

Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.

Читайте також: Оприлюднено нові докази причетності російського військового до катастрофи МH17 (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE