Politerno > Україна і світ > “Інкримінують те, що виніс сор із ізби”: Рада звільнила Данилюка

“Інкримінують те, що виніс сор із ізби”: Рада звільнила Данилюка

  • 7 Червня, 2018
  • 1283 Переглядів
  • 0

Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

За прийняття відповідного рішення проголосували 254 депутати.

У своєму виступі перед депутатами Данилюк заявив, що йому “інкримінують те, що виніс сор із ізби”.

“Коли ви наділили мене повноваженнями міністра фінансів, я йшов розбудовувати ефективну сучасну фінансову систему України, боротися з корупцією і розбазарюванням бюджетних коштів, з честю і гідністю відстоював інтереси України перед міжнародними партнерами”, – сказав він.

Данилюк додав, що написаний ним лист “містить загальновідомі факти”.

“Зокрема, більше року ДФС має напівлегітимного і повністю керованого керівника. Робота ДФС пронизала корупцією та конфліктом інтересів. Ситуація з ДФС є типовою для всіх важливих органів України – це слабкість, заангажованість, корупція та невіра громадян. Скажіть, що тут неправда? Якщо не згодні з тим, що я озвучив – голосуйте за мою відставку. Немає людини – немає проблеми”, – сказав Данилюк.

Він додав, що звільнив голову ДФС Романа Насірова і не прийматиме правила кругової поруки.

У свою чергу прем’єр Володимир Гройсман заявив, що Данилюк так і не зрозумів, чого він на нього вніс дане подання.

“Я так і не зрозумів його випад на засіданні уряду. Коли я після цієї наради в уряд прилетів у Брюссель вести перемовини, мене зустрічав лист міністра фінансів, незрозумілий і неадекватний, я запросив міністра і сказав, що проти держави діяти неможливо, і я давав йому 2 тижні, щоб виправити ситуацію”, – сказав Гройсман.

“Я прошу вас підтримати моє подання про відставку міністра фінансів. Там сильна команда, ми будемо нормально якісно далі працювати. У нас є план, і ми його реалізуємо”, – підсумував Гройсман.

За словами нардепа Юрія Левченка, розгляд цього питання на комітеті відбувався з грубим порушенням процедури: по-перше, документ не пройшов відповідного попереднього розгляду, по-друге, самого міністра не було на комітеті, і він не мав змоги висловити свою точку зору.

Учор, 6 червня, прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав і вніс до Верховної Ради подання на звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка.

Як повідомлялося, 23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугрімової на посаду заступника міністра.

Публічну трансляцію засідання було припинено, однак присутні на Кабміні повідомили, що після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. Під час обміну думками Данилюк навіть припустив підготовку подання про його відставку.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи ситуацію з міністром фінансів Олександром Данилюком, припустив, що той вирішив змінити місце роботи і вирішив це зробити так, щоб виглядати жертвою в ситуації, що склалася.

Пізніше Данилюк написав листа до G7 з наміром “уникнути двозначності та маніпуляцій” у його конфлікті з прем’єром.

Сам міністр заявив, що причина його звільнення полягає в його відмові роздавати гроші на проекти депутатів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE