Politerno > Україна і світ > У Конгресі США представили резолюцію, яка засуджує проведення в Росії ЧС із футболу

У Конгресі США представили резолюцію, яка засуджує проведення в Росії ЧС із футболу

  • 8 Червня, 2018
  • 1362 Переглядів
  • 0

У Конгресі США представили двопартійну резолюцію, яка засуджує проведення в Російській Федерації Чемпіонату світу з футболу 2018 року.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав посольство України в США.

У документі, представленому групою конгресменів на чолі зі співголовою Конгресового українського кокусу Марсі Каптур та членом Комітету закордонних справ Палати представників Еліаною Рос-Летінен, засуджуються порушення Росією міжнародного права, зокрема триваючі дестабілізуючі дії Кремля в Україні та регіоні, а також цінностей, на яких заснована ФІФА.

Конгресмени нагадують про те, що російська агресія і триваюча незаконна окупація частин території України призвели до загибелі понад 10 тисяч осіб, спричинили 1,6 млн. внутрішньо переміщених осіб та утиски кримських татар як корінного населення Криму.

У резолюції наголошується, що Сполучені Штати та міжнародне співтовариство повинні продовжувати робити так, щоб Росія відповіла за свої вчинки і зазнала покарання за порушення міжнародного права, а також вживати заходів для попередження подальших дестабілізуючих дій Кремля.

Американські законодавці, зокрема, закликають Міжнародну федерацію футболу надати детальні публічні роз’яснення, чому вона продовжує планувати проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії, беручи до уваги те, що РФ залишається під міжнародними санкціями за триваючу агресію проти України та незаконну окупацію Криму.

Як відомо, 7 червня у Верховній Раді не вистачило голосів, щоб включити у порядок денний проект постанови про недопущення трансляції в Україні чемпіонату світу з футболу в РФ.

6 червня парламентський комітет з питань свободи слова підтримав проект постанови щодо недопущення трансляції в Україні Чемпіонату світу з футболу в Росії.

Чемпіонат світу з футболу триватиме з 14 червня по 15 липня у Росії.

30 травня стало відомо, що телеканал “Інтер” транслюватиме Чемпіонат світу з футболу, який стартує 14 червня в Росії.

Національна громадська телекомпанія України від трансляції відмовилась.

Федерація футболу України не проводитиме акредитації вітчизняних журналістівдля висвітлення фінальної частини ЧС-2018.

Державна прикордонна служба неодноразово радила українським футбольним уболівальникам не їхати в Росію на матчі Чемпіонату світу з футболу.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликали уболівальників, а особливо учасників АТО не їхати на Чемпіонат світу з футболу 2018 року в Росію.

Президент Петро Порошенко висловлював думку, що українські вболівальники самі мають вирішити, чи їхати їм на Чемпіонат світу з футболу в країну, яка здійснює військову агресію проти України.

Близько 5 тисяч громадян України придбали квитки на Чемпіонат світу з футболу-2018 попри небезпеку поїздок до Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE