Politerno > Україна і світ > Дубінський про зачистку систем грошових переказів з Росії і нову арабську схему для друзів Порошенка

Дубінський про зачистку систем грошових переказів з Росії і нову арабську схему для друзів Порошенка

  • 12 Червня, 2018
  • 1996 Переглядів
  • 0

Платіжна система Tyme Ігоря Мазепи, яка через турецького посередника організувала схему прийому грошових переказів з РФ, – переводить потоки на Кувейт, а зачистка систем грошових переказів між Росією і Україною проводилася в інтересах Ложкіна і Мазепи, які обходять санкції РНБОУ.

Публікація статті журналіста та публіциста Олександра Дубінського про бурхливе зростання платіжної системи Tyme, яка стала лідером систем грошових переказів в Україні – привернула увагу до справ бізнесмена Ігоря Мазепи з боку турецької влади. Контрагент Tyme, турецька компанія UPT отримала запит з центрального банку Туреччини, в якому чиновники цікавилися особливостями бізнесу щодо здійснення грошових переказів між UPT і Tyme.

Tyme виступає посередником при відправці платежів в Україну з Росії за системами грошових переказів “Золота корона” і “Контакт”. Раніше при відправленні переказу через ці системи в Україну – він розбивався всередині платіжних систем на 2 частини. Перша частина маршруту проходила по шляху Росія – Туреччина (Контакт/ЗК – UPT), а друга частина – Туреччина – Україна (UPT – Tyme). Після чого переказ можна було вільно отримати навіть в націоналізованому ПриватБанку.

Після отримання листа від влади, турецька UPT зажадала від Мазепи перемикнути “карусель” на іншу платіжну систему.

Зараз маршрутизація переказів з України в Росію за посередництва компанії Мазепи Tyme здійснюється через … Кувейт. За допомогою довірених людей Дубінський організував переказ з Росії в Україну на суму в 4 долари (приблизно 100 гривень) за системою “Контакт”. При отриманні даного переказу в ПриватБанку країною відправлення значиться Кувейт.

Треба відзначити, що недавно Кувейт відвідав президент Порошенко, який зустрічався з еміром Сабахом Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабах. “Обговорювалися питання розміщення миротворців на Донбасі і взаємодії в Радбезі ООН. Крім цього глави двох держав вирішили, що країнам необхідно нарощувати обсяги двостороннього товарообігу. Також було досягнуто ряд домовленостей” , – сказано в офіційному релізі.

Цікаво буде з’ясувати, що серед цих “домовленостей” – була і схема, по якій президентське оточення отримало можливість транзиту грошових переказів з РФ через Кувейт. Обсяг ринку – 634 млн доларів.

Після введення санкцій РНБОУ, введених в дію указом президента Порошенка, проти російських платіжних систем на території України і заборони НБУ банкам співпрацювати з такими системами, – поза законом опинилися ключові гравці ринку грошових переказів між Росією і Україною. В результаті на перше місце за обсягами грошових трансфертів приватних осіб вийшла компанія TYME з об’ємом переказів на рівні 1,3 млрд. доларів в 2017 році.

TYME – розпочала свою роботу 20 листопада 2014 року на базі фінансової компанії «ОМП-2013», після того, як 50% акцій фінансової компанії придбала ІК Concord Capital інвестбанкіра Ігоря Мазепи.

До цього послуга грошових переказів надавалася під брендом Qiwi однойменного російського платіжного сервісу.

За даними Дубінського, запаморочливий успіх платіжної системи Ігоря Мазепи пов’язаний з участю в його бізнесі екс-глави адміністрації президента Бориса Ложкіна, з подачі якого і були введені санкції проти російських платіжних систем в Україні, місце яких і зайняла платіжна система TYME. Сьогодні вона є одним з головних операторів грошових переказів між Росією і Україною, виступаючи посередником великої платіжної системи Росії Contact, яка здійснює прийом платежів в РФ. На сайті одного з банків Молдови TYME прямо вказано в якості посередника при здійсненні переказів в Україну через російську систему Contact.

Читайте також: Порошенко причетний до кримінальних злочинів у Молдові – Дубінський (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE