Politerno > Україна і світ > ПАРЄ схвалила проект резолюції щодо українських політв’язнів

ПАРЄ схвалила проект резолюції щодо українських політв’язнів

  • 28 Червня, 2018
  • 1270 Переглядів
  • 0

28 червня у французькому Стразбурзі пройшла сесія Парламентська Асамблея Ради Європи, де відбулися дебати щодо українських політв’язнів. 

«Резолюція ПАРЄ по українським політичним в’язням в РФ і Криму ухвалена! 77 за! Росії знову вказали на її злочини», — написав у Facebook голова української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв.

Володимир Ар’єв під час дебатів подякував генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду за прохання до президента РФ про помилування українського режисера, політв’язня Олега Сенцова та запитав, чому у зверненні йшлося лише про Сенцова, адже український режисер оголосив голодування з вимогою звільнити усіх в’язнів Кремля.

Він також закликав комісарку Ради Європи з прав людини Дуню Міятович відвідати українських політв’язнів у Росії та наголосив на тому, що українських громадян переселили до Росії проти їхньої волі і нав’язали їм російське громадянство, а також назвав утримування людей у російських тюрмах «середньовічною практикою».

Голова української делегації також повідомив під час виступу про останні новини від уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, яку знову не пустили до колонії, де утримують Сенцова.

Читайте також: Денісова написала листа Кремлю щодо невиконання гарантій Путіна (Документ)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE