Politerno > Україна і світ > Місія МВФ розпочала роботу в Україні

Місія МВФ розпочала роботу в Україні

  • 6 Вересня, 2018
  • 1239 Переглядів
  • 0

Місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Роденом розпочала роботу в Києві.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

У представництві уточнили, що місія прибула до Києва напередодні.

Як повідомив в середині серпня постійний представник Фонду в Україні Йоста Люнгман, місія МВФ працюватиме в Києві в період з 6 по 19 вересня “для обговорення останніх економічних подій і економічної політики”.

За словами Люнгмана, в порядку питань, що підлягають обговоренню, буде також фінансова допомога від МВФ на підтримку політики, спрямованої на забезпечення макроекономічної стабільності в Україні і подальшого руху економіки країни в напрямку сталого та інклюзивного зростання.

В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова відзначила, що українська сторона має намір обговорити з Фондом як всі поточні питання, так і продовження співпраці після закінчення програми в березні 2019 року.

За її словами, успішний четвертий перегляд програми розширеного фінансування МВФ і отримання п’ятого траншу в 2 млрд доларів відкриє шлях до залучення фінансування в державний бюджет на пільгових умовах з використанням гарантії Світового банку на 800 млн доларів, а також до отримання макрофінансової допомоги від ЄС на 1 млрд євро.

У свою чергу глава НБУ Яків Смолій зазначив, що наближення перспективи отримання фінансування від МВФ матиме позитивний вплив на стан валютного ринку України, а також поліпшить можливості уряду залучити на міжнародних ринках капіталу боргові ресурси.

Нагадаємо, за підсумками цього візиту буде прийнято рішення про виділення траншу.

Ключовою умовою для отримання траншу від МВФ є підвищення цін на газ для населення до ринкових. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про готовність до такого кроку.

29 серпня Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних зобов’язань із продажу природного газу за зниженою ціною до кінця вересня 2018 року.

Читайте також: Навіщо в Україну їде місія МВФ і які умови влада погодилася виконати

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE