Politerno > Україна і світ > Суд закрив справу про призначення Порошенком Жебрівського аудитором НАБУ

Суд закрив справу про призначення Порошенком Жебрівського аудитором НАБУ

  • 6 Вересня, 2018
  • 1296 Переглядів
  • 0

Верховний суд закрив провадження щодо визнання протиправним указу президента Петра Порошенка про призначення Павла Жебрівського аудитором НАБУ.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

“Суд задовольнив клопотання представника президента про закриття провадження, оскільки справа начебто не може розглядатися в адміністративному суді”, – зазначають активісти.

“Закриття справи за позовом до президента свідчить про заангажованість суду оскільки жоден інший суд не уповноважений вирішувати такий спір”, – вважає юрист ЦПК.

Раніше скаргу до суду подавали також “Центр протидії корупції”, Transparency International Україна та “Автомайдан”.

Активісти посилались на відсутність у Жебрівського досвіду роботи в правоохоронних чи судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях, як того вимагає закон.

Однак Верховний суд відмовив організаціям у відкритті провадження.

21 червня Сергій Власенко звернувся до Верховного Суду України з адміністративним позовом, щоб визнати протиправними і незаконними та скасувати указ президента про призначення Павла Жебрівського аудитором НАБУ.

На думку політика, Павло Жебрівський не відповідає критеріям законодавства і не повинен бути політичним призначенцем.

«Це має бути неупереджена неполітизована людина. Аудитор повинен мати спеціальні навички проведення аудиту, значний досвід роботи з органами судового розслідування та досвід роботи за кордоном. Який значний досвід такої роботи є у Жебрівського?» – обурився він.

Також Власенко заявив, що призначення Павла Жебрівського аудитором НАБУ не відповідає ні вимогам законодавства, ні європейським цінностям.

«Це призначення свідчить про те, що Україну ведуть не в Європейський союз, а в якусь середньовічну візантійщину», – зазначив він.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE